FőoldalÜzletÚj területek a BME és a Siemens együttműködésében
2015. április 08., szerda ::

Új területek a BME és a Siemens együttműködésében

Tovább bővül a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése. A cég és az egyetem között aláírt megállapodás célja, hogy mind az oktatás, mind a K+F területén hatékonyan és összehangoltan tudjanak együttműködni a felek, különös tekintettel a hallgatói eredmények elismerésére

Ennek érdekében a meglévő K+F együttműködések és ingyenes szoftverek biztosítása mellett a Siemens Zrt. az idei évben 6 millió forint értékű támogatást nyújt az egyetemnek. A támogatást többek között kutatás-fejlesztési és diákprojektek infrastruktúrájának fejlesztésére, illetve ösztöndíjakra és hallgatói szakmai kezdeményezésekre adja a vállalat.

„A Siemens számára mindig is kiemelten fontos volt a jövő szakembereinek képzése. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel 17 éve fennálló együttműködésünk jól példázza ezt az elkötelezettséget" - mondta el Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásakor. „A hallgatók számos kiváló ötlettel állnak elő, amelyekből számunkra, partnereink, valamint az iparág számára is értékes, innovatív fejlesztések születhetnek. Célunk, hogy ezzel a támogatással is hozzájáruljunk ahhoz, hogy a diákok még jobb képzésben részesüljenek, ezáltal hosszú távon is biztosítsuk a hazai piac számára a kiemelkedő szaktudást" – tette hozzá.

A Siemens az idei együttműködés keretében szakmai gyakorlatok szervezését és lebonyolítását segíti, anyagi támogatással ösztönzi a hallgatók tudományos diákköri munkáját, diplomaterv pályázatokat értékel, forrást biztosít egy középiskolásokat tájékoztató kiadvány előállításához és megjelentetéséhez, valamint formatervezési pályázat megvalósítását is támogatja. A vállalat emellett tanulmányutakat finanszíroz és külföldi részképzést is támogat, valamint a duális szakképzést szolgáló Siemens Képzési Központ kapacitásait is elérhetővé teszi a BME hallgatói számára.

„A Siemens és a BME között hagyományosnak számító együttműködés lehetővé teszi, hogy a diákok saját ötleteik alapján megvalósuló projekteken dolgozhassanak. Komoly értéket jelent számukra, hogy a nálunk megszerzett elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazhatják" – mondta el Dr. Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens között 1999 óta tart az együttműködés. A szoros kapcsolatot mutatja, hogy a Siemens AG az együttműködés 10 éves évfordulóján a Siemens Akkreditált Egyetem elismerő címet adta át a Műegyetemnek. Ez idő alatt a vállalat – a szakképzési hozzájárulással együtt – több mint 350 millió forint értékben támogatta az egyetemen folyó oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységet, valamint a sport- és kulturális életet. Ezen felül 2013-ban a vállalat listaáron 300 millió forint értékű Siemens PLM (product lifecycle management - termék-életciklus menedzsment) szoftvercsomagot is adományozott az egyetem számára. A Siemens által felajánlott szoftver-licenszcsomag segítségével a jövő mérnökei már az egyetemi évek alatt megismerkedhetnek a legújabb tervezési technológiával, amely olyan termékek tervezését, tesztelését és működtetését segíti, mint az Infiniti Red Bull Racing versenyautói, vagy a NASA Curiosity marsjárója.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény