FőoldalÜzletRészben újraindult a NyÁK-gyártás a Würth-nél
2015. január 14., szerda ::

Részben újraindult a NyÁK-gyártás a Würth-nél

A december 27-ei tűz utáni első sokkon már túl van a Würth Elektronik nyomtatott áramköröket gyártó niedernhall-i üzemének vezetése és dolgozói. A tűzben megsemmisült épületben végezték a maszkolást, a szitázást, a fúrást, a galvanizálást és a többrétegű lapok gyártását. Itt volt a laboratóriumok és az értékesítési irodák egy része is

A tűz oka még nem ismert, az épület lebontásra kerül, amint a tűzvizsgálók végeznek a helyszínnel.

Az úgynevezett "Steinhaus" (adminisztrációs épület) és a termelés régi helye, a belső rétegek gyártóegysége és a galvanizáló sor egy része közvetlenül nem sérült, és teljes mértékben működőképes lett a takarítás után. A 2009-ben megnyílt új épületet már megkímélte a tűz. Alig néhány nappal a tűz után apránként újraindul a gyártás.

"A tűzvédelmi ajtók megkímélték az épületeket a tűz továbbterjedésétől" mondta Daniel Klein, a Würth Elektronik CBT vezérigazgatója. "Szeretnénk megragadni az alkalmat, hogy még egyszer megköszönjük a készenléti szervek és a Vöröskereszt segítségét. Ők hihetetlen teljesítményt nyújtottak!"

Az érintett dolgozók "új" munkahelyet kaptak

Mivel a Würth Elektronik Csoport más részlegei, mint a Würth Elektronik eiSos Waldenburgban és a Würth Elektronik ICS (WE ICS) Niedernhall-Waldzimmern-ben önállóan működik, és nem érintette az eset, a földrajzi közelség a vállalatok számára jelentős előny jelentett: a testvércég, a Würth Elektronik ICS helyet tudott biztosítani 70 dolgozónak az új épületében. Rövid időn belül az értékesítő és a termeléstervező munkatársak el voltak látva asztalokkal, székekkel, számítógépekkel és telefonokkal, valamint a szükséges informatikai infrastruktúrával.

A termelési kapacitás áthelyezésére a cég rot am see-i és schopfheim-i üzemeibe röviddel a tűz után megkezdődött. A WE munkatársai ebben a két üzemben az ünnepek alatt is dolgoztak, és további műszakokkal bővítették a termelési kapacitást. Mindkét üzemben nem tervezett beruházással új gépeket vásároltak, hogy a szükséges kapacitás rendelkezésre álljon. A hét elején az első niedernhall-i alkalmazottak megkezdték a munkát Rot am See-ben és Schopfheim-ben.

A legfontosabb: az ügyfél

"Ebben a nehéz időszakban az ügyfél fontosabb, mint valaha. Tájékoztatásuk, és a lehetőségek keresése a fő prioritás." mondta Denis Giba, a Würth Elektronik CBT vezérigazgatója. "Ügyfeleinknek szükségük van a megrendelt lemezeikre, együtt dolgozunk a megoldáson, hogy időben szállítani tudjunk számukra. Tisztában vagyunk azzal, hogy sok megrendelésünk a következő hetekben más gyártókhoz fog befutni, mert egy üzletkötőnek semmi sem lehet rosszabb, mint hogy nem tud teljesíteni. Meg kell oldanunk ezt a helyzetet, ezért a vevőkkel együttműködve a gyártás átadását is vállaljuk egy másik németországi üzembe, de akár Ázsiába is szóba jöhet a termékek legyártására. Minden lehetőséget megvizsgálunk, hogy megtalálják a legjobb megoldást."

A Würth Elektronik honlapja pontos információkat kínál ügyfeleinek a megrendeléseik állásáról Niedernhall-ban, egy online űrlapon keresztül.

A két vezető, Giba és Klein urak rendületlenül kitartanak: "Előretekintünk, és gyorsan dolgozunk azért, hogy mielőbb újrainduljon a gyártás teljes kapacitással." A cég ambiciózus célokat tűzött ki az üzem rekonstrukciójára. Az adminisztráció és az értékesítés vissza tud költözni a Steinhaus-ba márciusban. Folyamatban van a pályázatok kiírása az elpusztult területek helyreállítására, ez a folyamat január végén lezárul. Várhatóan az új épület nem a régi helyén fog épülni, így az építkezés a lehető leghamarabb indítható. Ez jelentős mennyiségű időmegtakarítást eredményez. "Azt akarom, hogy a munkagépek márciusban elinduljanak" mondta Daniel Klein a dolgozóknak tartott találkozón.

Würth Elektronik honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény