FőoldalÜzletKlubdélután a tervezőrendszerekről
2014. december 10., szerda ::

Klubdélután a tervezőrendszerekről

melt-klubA Magyarországi Elektronikai Társaság mérnöki tervezői és szimulációs rendszerek témában rendezte meg klubdélutánját december 4-én, melyen a világvezető elektronikai tervezőrendszerek hazai fejlesztői, forgalmazói tartottak előadásokat

Lambert Miklós, a MELT elnöke köszöntötte az érdeklődőket és a rövid bevezető után rögtön megkezdődtek az előadások. A sort Zsikla Miklós, a HT-Eurep Kft. vezetője nyitotta meg, az Altium-ról szóló előadásával, melyben vázolta a tervezőrendszer mostani helyzetét a piacon, bemutatta az új verzió új funkcióit és a program fejlesztőinek jövőképét a fejlődési irányokról.

Utána Forberger Árpád Gamax-tól a COMSOL Multiphysics-el végezhető végeselem szimuláció és virtuális prototípus elkészítésének előnyeiről beszélt, melyekkel az eszközünk többféle variációját tudjuk kipróbálni, még a gyártás beindítása előtt. A MATLAB-ot a COMSOL-lal a LiveLink segítségével köthetjük össze, így hangolhatjuk össze ezeket.

Marozsák Tamás, a SiLab-tól a szimuláció fontosságáról beszélt az integrált áramkör tervezésben, cége példáin keresztül bemutatva szimuláció előnyeit.

Nadj István, az EDMD Solutions vezetője a Mentor Grapics fejlesztési irányairól, a tervezőrendszerek közötti átjárhatóság fontosságáról és a Mentor Graphics megoldásairól beszélt előadásában.

Hajnal Ferenc, a graphIT-tól az elektronikai komponensek hatékony tervezését mutatta be elméleti szinten, míg kollégája, Bogdán Márió a Solid Edge segítségével a „gyakorlatban" mutatta be egy műszerfal kábelkorbácsainak tervezését.

Koltai Mihály, a Designsoft vezetője a TINA áramkör- és alkatrész-tesztelési lehetőségeit ismertette a hallgatósággal, mely a párhuzamos programozással fejlesztett tervezőrendszer segítségével sokkal gyorsabban végezhető el. A tervezőrendszer új funkciójának, a TINACloud-nak az alkalmazásával már nem vagyunk a számítógéphez kötve, bármilyen okoseszközről elérhető a program.

Poppe András a Mentor Graphics rendszereinek egy speciális, a magyar mérnökök által fejlesztett szegmensét mutatta be, mellyel a LED-ek fényáram mérése válik sokkal egyszerűbbé a program és a TeraLED berendezés együttes alkalmazásával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény