FőoldalÜzletMunkahelyeket teremt a RAFI Mezőtúron
2014. március 05., szerda ::

Munkahelyeket teremt a RAFI Mezőtúron

A mezőtúri székhelyű RAFI Hungaria Kft. 240,65 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv „Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás támogatása" című pályázatán. A 837,54 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében a vállalkozás mezőtúri gyártócsarnokának bővítésére és gépbeszerzésre, valamint az környezetközpontú irányítási rendszer bevezetésére kerül sor 2014. év tavaszán

A hazai piacon az 1990-es évek eleje óta jelen lévő RAFI Hungaria Kft. elektromechanikai, elektronikai és autóipari termékcsoportokhoz tartozó termékek gyártását végzi. A német anyavállalat RAFI GmbH & Co. KG. által gyártott összes autóipari termék a RAFI Hungaria Kft. közreműködésével készül.

Az európai uniós támogatású projekt megvalósításával a társaság célja egy olyan gyártócsarnok építése, amely megfelel a korszerű elektronikai eszközök gyártásának, lehetőséget teremt a megfelelő klimatizálásra és párásításra, valamint növeli a gyártásbiztonságot megfelelő technológiai tartalék beépítésével (sűrített levegő rendszer stb.). A fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílik termékek, gyártósorok telepítésére a céghez. A kibővített gyártócsarnokban kialakításra kerül 5 db SMT (Surface Mount Technology) nyomtatott áramkör (NYÁK) gyártó gépsor, amelyhez beszereznek kiegészítő tartozékokkal együtt az ónpasztát a NYÁK lapra nyomtató egy EKRA professzionális szita és sablonnyomtatót.

Korszerű, új gyártócsarnokban gyártott elektronikai eszközöket az autóiparban, a telekommunikációs, mérő- és ellenőrző rendszerek piacán, a műszaki és kereskedelmi termékek piacán, az egészségügyben használatos elektronikai felszerelések, valamint közlekedési és szállítási rendszerek elektronikai rendszereinél kerülnek felhasználásra. Az új elektronikai termékek megfelelnek majd a jelenlegi és jövőbeni legújabb és legmagasabb műszaki, szakmai követelményeknek.

A projekt eredményei között a cég gyártókapacitásának bővítése és 40 új munkahely létrehozása szerepel.

A beruházás az Új Széchenyi Terv GOP-2.1.3-12 kódjelű pályázatán 240 653 164 forint vissza nem térítendő támogatásban részesül, amelyet saját erővel kiegészítve az összköltség 837 546 816 forint.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény