FőoldalÜzletSikeresen lezárta világszínvonalú hazai K+F projektjét a GE Hungary
2013. december 09., hétfő ::

Sikeresen lezárta világszínvonalú hazai K+F projektjét a GE Hungary

A kitűzött céloknak megfelelően valósította meg radiológiai képalkotó berendezések és szoftverek, valamint új világítástechnikai termékek kutatás-fejlesztését a GE Hungary Kft. egy, a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával megvalósított program keretében. A 2013. november 30-ával záruló programhoz az Alap 1 388 092 484 forint összegű támogatást biztosított

A „Világszínvonalú radiológiai diagnosztikai és világítástechnikai termékek kutatása és fejlesztése" címmel, 2012. július 1-én indította el a GE Hungary Kft. ERNYO_12-1-2012-0002 azonosítószámú projektjét. A projekt két fő célja a számítógépes orvosi képfeldolgozás hatékonyságát növelő innovatív lehetőségek kutatása és szoftveres eszközök jelentős mértékű fejlesztése, valamint a növelt élettartamú, környezetbarát, energia-hatékony és kiemelkedő vizuális komfortot biztosító fényforrások kutatása és fejlesztése volt.

A 17 hónap alatt, a GE hazai kutató-fejlesztő részlegeiben, magyar szakemberek által megvalósított program maradéktalanul elérte a célul kitűzött eredményeket, amik tovább növelik a cég Magyarországon gyártott, világszínvonalú termékeinek versenyképességét.

A projekt keretében az Orvos-diagnosztikai üzletág három fő területen végzett eredményes kutatás-fejlesztési tevékenységet. Az egyik egy egészen újszerű szoftverfejlesztés okostelefon méretű ultrahang berendezéshez, amelyek kis-képernyős diagnosztikai eszközök esetében is nagy navigációs pontosságot biztosítanak.

A másik terület a képi információ alapján navigáló, beavatkozásokat igénylő radiológiai műveleteket támogató új szoftverek kutatása-fejlesztése volt, amik biztosítják a navigáció nagyfokú pontosságát katéteres érsebészeti beavatkozásoknál

A harmadik terület a radiológiai és általános klinikai folyamatok szoftveres támogatását javította a hatékony képfeldolgozás és megjelenítés területén. Az új fejlesztés daganatos megbetegedések diagnosztizálása és kezelése során keletkezett nagy mennyiségű adatok hatékony átlátását biztosítja, ami hozzájárul az objektív mérőszámok alapján történő diagnosztikai döntések meghozatalához.

A K+F projekt keretében a GE Világítástechnikai üzletága olyan új, illetve továbbfejlesztett fényforráscsaládok fejlesztését valósította meg, amelyek megfelelnek 21. század által támasztott legmagasabb követelményeknek az energiahatékonyság, a környezetvédelemés a vizuális komfort területén.

A fejlesztések négy fő termékcsaládra irányultak. Ezek közé tartozik a félvezető alapú, LED világítótestek konstrukciójának kidolgozása, amelyek energiahatékonyságuknak és élettartamuknak köszönhetően hosszabb távon a világítástechnikai piac legkeresettebb termékei lesznek. Ugyancsak fejlesztésre kerültek hosszú élettartamú, környezetbarát kerámia fémhalogén-lámpák, amelyek előnyös paramétereik alapján csaknem teljesen ki fogják szorítani a jelenleg elterjedt, más konstrukciójú nagynyomású kisülő-lámpákat. A projektnek emellett része volt a vizuális komfortot jobban szolgáló kompakt fénycsövek, valamint a normál izzólámpák kiváltását szolgáló, növelt hatásfokú, halogén izzólámpák kutatása-fejlesztése.

A projekt keretén belül a kutatási-fejlesztési eredmények iparjogvédelmét is biztosította a vállalat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény