FőoldalÜzletAz Accenture megvásárolja az evopro csoport egyes üzletágait
2013. december 03., kedd ::

Az Accenture megvásárolja az evopro csoport egyes üzletágait

Az Accenture bejelentette azon szándékát, hogy felvásárolja az evopro csoport ipari és beágyazott szoftverfejlesztési és szolgáltatási üzletágát, egy budapesti központú, szoftverfejlesztő és mérnöki szolgáltatásokat nyújtó vállalatot. Az akvizíció tovább erősíti az Accenture szoftverfejlesztési és folyamat-hatékonysági szakértelmét, ezáltal hatékonyabb támogatást biztosítva ügyfeleinek az ipari megoldásokba történő befektetéseik minél jobb megtérülésében, termékeik gyorsabb és eredményesebb piacra juttatása kapcsán

A Németországban, Magyarországon, Romániában és Törökországban működő evopro csoport az ipari és orvosi berendezésekben, az autóiparban, az építőiparban, a logisztikai területen, valamint a szállítmányozásban széles körben használt beágyazott szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. Az akvizíció tovább erősíti az Accenture beágyazott szoftverfejlesztési és automatizálási szakértelmét, valamint segíti az Accenture mobilitás-vezérelt kapcsolt termékeket érintő kezdeményezéseit.

A vállalatok jelentős mértékben ruháznak be beágyazott ipari megoldásokba - amelyeket gépekben, szerszámokban, valamint a kapcsolt eszközökben egyaránt megtalálunk - hiszen így folyamataikat hatékonyabbá és rugalmasabbá tehetik. Ezáltal gyorsabbá, intelligensebbé és rugalmasabbá alakítják például a gyártás főbb folyamatait.

"A felvásárlás tovább erősíti képességeinket az ipari szoftvermegoldások piacán, ahol egyre növekvő érdeklődést tapasztalunk ügyfeleink részéről a kapcsolódó informatikai szolgáltatások iránt. Az evopro csoport magasan képzett munkaereje komoly szakértelemmel rendelkezik a szoftverfejlesztés, tesztelés és megvalósítás, valamint az automatizálás területén." - mondta Eric Schaeffer, az Accenture területért felelős vezetője.

„Ezen felül tovább erősíti a mobilitás alapú képességeinket is, miközben folytatjuk az innovatív kapcsolt megoldások kialakítását ügyfeleink számára mindazon iparágakban, ahol a beágyazott szoftverek megkülönböztető jelleggel bírnak." - tette hozzá.
Az akvizíció lehetővé teszi, hogy az ügyfeleink egy időben férjenek hozzá az Accenture globális transzformációs programokra kidolgozott módszertanához és az evopro csoport szoftverfejlesztési és mérnöki szakértelméhez, ezáltal elősegítve a hatékonyság növekedését és termékeik eredményesebb piacra juttatását.

Ez a harmadik olyan akvizíciója az Accenture-nek, amely a termelő vállalatok számára rendelkezésre álló képességeit bővíti. Ezen képességek közé tartozik az új termékek és szolgáltatások teljes életciklusához tartozó folyamatok kialakítása, fejlesztése és menedzselése, ezáltal elősegítve a termékek gyorsabb és hatékonyabb piacra kerülését. Az Accenture a közelmúltban vásárolta fel a PRION Group-ot, illetve októberben jelentette be PCO Innovation vállalatra vonatkozó felvásárlási szándékát. Mindkét cég a termék életciklus menedzsment szolgáltatásokra specializálódott rendszer integrátor.

"Az evopro csoport szoftverfejlesztési és mérnöki szakértelme, valamint az Accenture sokrétű iparági ismeretei együttesen egyedülálló értéket ad azon nagyvállalatok számára, akik gyors, hatékony és megbízható szoftverfejlesztést és ipari automatizálási megoldásokat igényelnek" - mondta Mészáros Csaba, az evopro csoport elnöke és vezérigazgatója.

A 2001-ben alapított evopro csoport egy magántulajdonban lévő vállalat több mint 1000 alkalmazottal.

Az akvizíció lezárása a szokásos zárási feltételektől függ.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény