FőoldalÜzletEuRobotics tag az Óbudai Egyetem
2013. május 09., csütörtök ::

EuRobotics tag az Óbudai Egyetem

„Az európai robotika jövőjének megteremtése" mottóval nyitották meg a 3. Európai Robotikai Fórumot a Rhône-Alpes régió szívében, Lyonban. A fórumra több mint 300 szakember érkezett a kontinens minden tájáról. A háromnapos rendezvény keretei között több mint 30 workshop gazdag programjából választhattak a részvevők, ezzel együtt megtartották a legnagyobb európai robotikai platform, az euRobotics éves közgyűlését, illetve lehetőség volt az Innorobo regionális szakmai kiállítás megtekintésére, ahol találkozni lehetett élőben a jelen és a jövő legígéretesebb robotfejlesztéseivel. Az Óbudai Egyetemet a Bejczy Antal iRobottechnikai Központ delegáltja képviselte

Európa legnagyobb egyetemeinek, kutatóközpontjainak vezetői, szakemberei mellett szép számmal képviseltették magukat a kkv-k és a legnagyobb ipari konszernek is. A rendezvény jelentőségét mutatja, hogy még a tengerentúlról is érkeztek vendégek. Itt osztották ki a kontinens legrangosabb robotikai díjait, a legjobb doktori disszertációért, valamint az év legjobb technológiai innovációjáért díjat. Az eseménnyel párhuzamosan rendezték meg az INNOROBO szakkiállítást, amelyet Arnaud Montebourg, francia ipari miniszter nyitott meg, és rögtön bejelentett egy új francia, 100 millió eurós robotikai K+F programot.

A folyamatos szakmai programok mellett, amelyek ténylegesen lefedték a robotika teljes spektrumát a gyárautomatizálástól a cloud robotokig, a legfontosabb momentum a szervező euRobotics aisbl közgyűlése volt. Az egybegyűltek szavaztak arról, hogy a korábbi ipari robotikai platform (European Robotics Technology Platform) – EUROP és az akadémiai hálózat (Europe-an Robotic Research Network) – EURON beolvadnak a brüsszeli székhelyű euRobotics aisbl-be, amelynek így már 110 tagja lett, és egész Európa legjelentősebb robotikai ernyőszervezetévé vált. Az euRobotics megválasztotta új vezetőit, összesen 11 ipari vezető és 12 neves robotikai szakértő került be a döntéshozó testületbe. Az euRobotics jövő évtől hivatalosan is PPP (public-private-partnership) kapcsolatba lép az Európai Bizottsággal, és külső szakértőként, lobbierőként részt vesz a Horizon2020 finanszírozási program robotikai részének kidolgozásában. Az Óbudai Egyetem Bejczy Antal iRobottechnikai Központja az euRobotics teljes jogú tagja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény