FőoldalÜzletA Lenovo megvenné az IBM szerver üzletágát is
2013. április 22., hétfő ::

A Lenovo megvenné az IBM szerver üzletágát is

A Reuters hírét az amerikai technológiai óriás is megerősítette. Az IBM 5-6 milliárd dollárt kaphat a nagyvállalatok adattárolásához olcsó szervereket értékesítő üzletágért

A társaság a technológiai költekezés lassulása miatt szenved, ennek érdekében a magasabb profitrátával kecsegtető szoftverek és a szolgáltatások felé helyezte a fókuszt a hardverekről. Ennek köszönhetően még a bevételek stagnálása mellett is kétszámjegyű profitnövekedést könyvelt el a cég az elmúlt negyedévekben. Azonban a legutóbbi első negyedéves gyorsjelentés már a profit szintjén is erőteljes lassulásról számolt be.

A Lenovo 2005-ben az IBM személyi számítógépek üzletágát vásárolta fel 1,25 milliárd dollárért, mostanra a globális értékesítések volumenét tekintve a második legnagyobb számítógépgyártó lett. A cég keresi a növekedési lehetőségeket, hiszen a személyi számítógépek piacán visszaesés mutatkozik: az első negyedévben rekordmértékben estek a PC-értékesítések a világban. Ezért a Lenovo a mobilgyártás felé is nyitna, az elmúlt hónapokban a BlackBerry felvásárlásáról szóló spekulációk terjedtek, de már olyan piaci pletykák is napvilágot láttak, miszerint a Nokiát venné meg a kínai számítógépgyártó.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény