FőoldalÜzletA Pécsi Tudományegyetem csapata nyerte meg az Irányítástechnikai Programozó Versenyt
2013. április 18., csütörtök ::

A Pécsi Tudományegyetem csapata nyerte meg az Irányítástechnikai Programozó Versenyt

Április 3-5. között került megrendezésre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karán a XIX. Országos Irányítástechnikai Programozó Verseny. A megmérettetésre az ország hét egyeteméről – így Budapestről, Debrecenből, Győrből, Miskolcról, Pécsről, Szegedről, Veszprémből –, valamint a kecskeméti és a szabadkai főiskoláról érkeztek. A fő szponzor az Evopro Kft. volt, a versenyt támogatta a MOL és a Chinoin Zrt. is

A verseny egy elméleti és két gyakorlati fordulóból állt. A gyakorlati fordulóban a csapatoknak délelőtt négy óra alatt kellet PLC programot írni, a forduló kezdetekor megismert előírásoknak megfelelően, ami működő modellt vezérelt. Az elkészült programokat délután mutatták be egymásnak és a kísérő tanárokból álló zsűrinek, valamint az érdeklődőknek. A nagy létszám miatt mindkét versenynapra két-két működő modellt kellett elkészíteni.

Az első helyezést a Pécsi Tudományegyetem „MK Pollesto" nevű csapata érte el. Második díjat nyert a Szegedi Tudományegyetem „TTIK Filter" nevű csapata. A harmadik helyen holtversenyben végzett az Óbudai Egyetem „Óbudai Newton", valamint a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola „Su-plc" csapata.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény