FőoldalÜzletBeatrix királynő nyitotta meg a Philips Múzeumot Hollandiában
2013. április 11., csütörtök ::

Beatrix királynő nyitotta meg a Philips Múzeumot Hollandiában

Beatrix királynő és Frans van Houten, a Royal Philips Electronics ügyvezető igazgatója közösen nyitotta meg a Philips Múzeumot Eindhoven városának központjában. Őfelsége a királynő szimbolikusan egy LED fényforrás kicserélésével világította meg a múzeumot, amelyet egy lámpatestbe helyezett. A megnyitót a Philips Szimfónikus Zenekar előadása kísérte, majd ezt követően a királynő tárlatvezetést tartott a múzeumban

A Philips Múzeum látogatói a vállalat megalapításától, azaz 1891-től egészen a holnap innovációjáig végigkövethetik a cég történetét. Egy interaktív, az innovációról és a céltudatos vállalkozásról szóló történeten keresztül minden ide látogató megismerheti, hogyan járult hozzá a Philips több millió ember életének megváltoztatásához. A történelem pillanatok alatt életre kel köszönhetően az egyedülálló múltbéli és jelenkori tárgyaknak, valamint azok létrehozására vonatkozó személyes történeteknek. A múzeum emellett bepillantást enged a látogatóknak, hogyan is látja a Philips a jövőt.

„A Philips Múzeum csodálatos módon kapcsolja össze a történelmünket, a vállalkozást és az innovációkat."-mondta Frans van Houten, a Philips ügyvezető igazgatója. „Egy olyan vállalat történetét meséli el, amely több mint 120 éve folyamatos újításokkal igyekszik jobbá és egészségesebbé tenni az emberek életét, hogy egy fenntarthatóbb világban élhessünk. A Philips Múzeum azért jött létre, hogy inspiráljon."

A látogatók egy érdekfeszítő utazás során ismerhetik meg a vállalat történelmét. A legelső izzótól napjaink kifinomult stílusú, energiatakarékos LED világításáig és az orvosi diagnosztika első lépéseitől az életmentő, minimális beavatkozást igénylő kezelésekig-melyek mind a Philips technikai innovációinak köszönhető - számos részletet ismerhetnek meg a múzeumba látogatók.

A Philips Múzeum azon a történelmi helyen található, ahol 1891-ben, Gerard Philips megalkotta az első izzószállal ellátott villanykörtét. A régi gyárépület jelentős felújítási munkákon esett át kibővítették, hogy egyesítse a Philips örökségének legfontosabb elemeit: a vállalkozást és az innovációt. A múzeum április 3-án nyílt meg a nagyközönség előtt.

A Philips múzeum honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény