FőoldalÜzletÚj helyszínen, a DOStalgia – a személyi számítógép hőskora című kiállítás
2013. január 18., péntek ::

Új helyszínen, a DOStalgia – a személyi számítógép hőskora című kiállítás

Január 17-től a szolnoki Damjanich János Múzeumban látogatható a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum DOStalgia – a személyi számítógép hőskora című kiállítása. A tárlat „ínyencségei” közé tartozik a világ első mikroprocesszora, az Intel 4004, ritka Sinclair ZX Spectrum klónok a Szovjetunióból, valamint az informatika nagy egyéniségeihez, köztük Charles Simonyihoz, Jay Minerhez, Jánosi Marcellhez kötődő tárgyak

A DOStalgia bemutatja az első magyar IBM PC kompatibilis számítógép, a Proper-16 egy teljes konfigurációját is. A különleges magyar számítógépről a gyártócég alapító igazgatójának, Kovács Győzőnek a múzeum felkérésére, 2011-ben írt személyes visszaemlékezését is elolvashatják a látogatók. A 2012 decemberében elhunyt szakember a magyar informatika úttörője volt, a rendezők a kiállítással az ő emléke előtt tisztelegnek.
A kiállítást a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a túrkevei Finta Múzeum, az Intel Hungary Ltd. közvetlen magyarországi kereskedelmi képviselete és két magángyűjtő, Mári Zsolt és Nagy Károly gyűjteményeinek legérdekesebb tárgyaiból állították össze.
A DOStalgia kiállítás március elejéig látogatható Szolnokon. A nyitva tartás ideje alatt régi, DOS alatt futó játékprogram kipróbálására is lehetőség adódik.

Damjanich János Múzeum
5000 Szolnok, Kossuth tér 4.
Nyitva tartás: 9-17 óráig, hétfő: szünnap

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény