FőoldalÜzletShareconomy: a CeBIT 2013 fő témája
2013. január 14., hétfő ::

Shareconomy: a CeBIT 2013 fő témája

A 2013. március 5-9. között megrendezésre kerülő CeBIT a tudományok, erőforrások és tapasztalatok részegységeinek, illetve egészének közös felhasználását – mint az együttműködés legújabb formáját - „Shareconomy“ elnevezéssel állítja a középpontba. A Deutsche Messe AG CeBIT vezérigazgatójának, Frank Pörschmann úrnak szavai szerint: „Sok modern eszköz (Blogs, Wikis, Collaboration, Votings) és a további szoftvermegoldások jelentősen meg fogják változtatni a közeljövőben a munka világát, a vállalaton belül és azon kívül is. A „Sharing“ (együttműködés) minden részletében aktuálisan a felelősségteljes növekedés szükséges előfeltételét képezi.“

A CeBIT – köszönhetően egyedi program összetételének (szakvásár, konferenciák, Keynotes, Corporate Events, Business-Lounges) – a digitális élet világviszonylatban is legnemzetközibb és legfontosabb eseménye.

2012-ben az ötnapos rendezvényen több mint 7 millió üzleti kapcsolat jött létre a kiállítók és a látogatók között. A vendégek között üdvözölhettük több mint 500, évi több mint 50 milliárd Euro vásárlási volumennel rendelkező, nemzetközi konszern informatikai igazgatóját. Mindez alátámasztja azt a megállapítást, hogy a CeBIT világszerte a leghatékonyabb marketing- és kapcsolati platform, illetve benchmark az üzleti kapcsolatok kiépítése számára.

A vásár egyedülálló nemzetköziséggel rendelkezik mind a kiállítók, mind a látogatók részéről. 2012 márciusában a CeBIT 70 országból érkező, több mint 4 200 kiállítóval, 110 nemzet 312 000 látogatójával és a világ minden részéről érkező 5 000 újságíróval büszkélkedhetett.

A CeBIT a politika számára is fontos találkozóhelyként szolgál. Ezt bizonyítja, hogy a vásárt évek óta tradícionálisan a német kancellár asszony, Dr. Angela Merkel nyitja meg. Az EU biztosok, a német és külföldi politikusok a CeBIT vásárt a globális ITK-gazdaság képviselőivel folytatandó párbeszédek platformjaként használják.

A CeBIT 2013 partnerországa Lengyelország. Az IT és a telekommunikáció lengyel piaca évek óta stabilan felfutóban van. Idézve Pörschmann úr szavait: „A lengyel gazdaság növekszik. Az ország egyike az európai reménységeknek. Lengyelország a CeBIT 2013 alkalmából egy olyan attraktív, nagy kompetenciával rendelkező partnerországként mutatkozik be, melyben magasan képzett szakemberek irányítják a digitális ipart.“ A 2012. évre vonatkozóan az EITO Piackutató Intézet 2,6 százalékos növekedéssel, 16 milliárd euróval számol. Az aktuális növekedéshordozók a tablet-PC, IT-Outsourcing és a fix- és mobil adatszolgáltatás.
A CeBIT látogatók számára négy témaplatform szolgálja a gyors eligazodást, melyek segítségével a kiállítók és az érdeklődők célirányosan egymásra találhatnak. A CeBIT pro részen a cégek professzionálisan bevethető, új digitális felhasználásokat mutatnak be a kis- és középvállalatoknak, valamint a világot behálózó konszerneknek is. A CeBIT gov új megoldásokat kínál a kommunáknak, országos és szövetségi hivataloknak. A CeBIT lab a digitális ipar számára a jövő laborjaként, valamint az egyetemek és a kutatóintézetek platformjaként szerepel. A CeBIT life a digitális Lifestyle szolgálatában áll. Hightech-trendek, technológiák, és alkalmazások kerülnek bemutatásra a mobil és smart élet számára.

A CeBIT további építőköve a Global Conferences rendezvénysorozat. 2012. évben 70 nemzetközi top referens haszálta ki a kongresszus adta lehetőséget arra, hogy saját stratégiáját és vízióit a nemzetközi publikummal megossza. Közöttük üdvözölhettük: Dr. Jeffrey Jaffe, - CEO World Wide Web Konsortium, Kevin Turner, - COO Microsoft, Hakan Eriksson, - Chefvisionär és CTO Ericsson, Hamid Akhavan, - CEO Siemens Enterprise Communciations, Mikael Hed, a népszerű „Angry Bird“ játék feltalálóját. A 2012. évi CeBIT legfontosabb hannoveri konferenciáján több, mint 100 országból érkező 3 000 vendég vett részt.

A CeBIT honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény