FőoldalÜzletEgymilliárdos fejlesztés Győr mellett
2012. december 07., péntek ::

Egymilliárdos fejlesztés Győr mellett

Egymilliárd forintos fejlesztést hajt végre kunszigeti gyárában az optoelektronikai eszközök előállításával foglalkozó SICK Kft.

Az összegből elektronikai kártyagyártását fejleszti a cég, modern technológiával, új szoftver megoldásokkal és korszerű légtechnikai berendezésekkel felszerelt gyártócsarnokot építenek, valamint átfogó technológiai innovációs projektet valósítanak meg. A beruházáshoz 316 millió forintos támogatást nyertek az Új Széchenyi Terv pályázatán. A bővítés eredményeként mintegy négyezer négyzetméterrel növekszik a gyár hasznos területe. A jelenlegi 298 főnyi létszámot 2017-re 419-re emelik, eközben 80-ról 75 százalékra csökkentve a fizikai dolgozók arányát. Prognózisuk szerint ekkorra 17,1 milliárd forintra bővülhet a tavaly 12,4 milliárdot kitevő forgalom.

A Győrhöz közeli üzemből kikerülő termékeket az ipari automatizálásban, folyamatirányításban, biztonságtechnikai, logisztikai alkalmazásokban, környezetvédelmi méréstechnikai, gázáramlás- és állapotfelügyeleti alkalmazásokban használják fel a vevők.

A SICK Kft. anyacége és százszázalékos tulajdonosa a Németország Baden-Württemberg tartományában, a Waldkirch-ben működő SICK AG, amely több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a szenzor technológia területén. Az 1946-ban alapított cég ma már több mint 50 nemzetközi leányvállalattal, számtalan képviselettel és partnerrel rendelkezik világszerte. Az 2011-es évben 902,7 millió EUR forgalmat ért el, mintegy 5800 dolgozójával.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény