FőoldalÜzletAz Avnet felvásárolta a Magirus csoportot
2012. július 11., szerda ::

Az Avnet felvásárolta a Magirus csoportot

A Magirus egy vezető disztribútorcég, amely különféle szoftverek, rendszerek és kapcsolódó szolgáltatások terjesztésével és az ezekhez kapcsolódó, hozzáadott értékek növelésével foglalkozik. Többek között a virtualizáció, a tároló-felügyelet, a felhő alapú feldolgozás, a biztonság, az intelligens hálózatok, továbbá az információ teljes élettartamára kiterjedő felügyeleti szolgáltatások területeire koncentrálódik a vállalat tevékenységi köre

Professzionális szolgáltatási portfoliójára és az informatikai iparág ismeretére támaszkodva a Magirus hozzásegíti üzleti partnereit, hogy új technológiáikat Európa és a Közel-Kelet 11 országában értékesítsék. A tranzakció, amelyet a megfelelő hatóságoknak még jóvá kell hagynia, várhatóan 2012 októberére fejeződik be.

Phil Gallagher, az Avnet Technology Solutions, Global részlegének elnöke így nyilatkozott: "A Magirus felvásárlásával nagy mértékben megnövekszik a versenyelőnyünk Európában és a Közel-Keleten, ahogy kibővítjük a gyorsan növekvő technológiákra épülő megoldásaink körét. A Magirus olyan gyártók termékeire épülő hatékony, rugalmas és költségtakarékos adatközponti megoldásokat szállít, mint a Cisco, a VMware vagy az EMC. Az AVNET örömmel üdvözli a képzett vezetők és dolgozók szakértelmét és tapasztalatát, akikkel együtt még nagyobb értéket nyújthat vásárlóinak és szállítóinak."

Az 1981-ben alapított Magirus 400 üzleti és műszaki szakembere több mint 4500 viszonteladónak, rendszerintegrátornak és informatikai szolgáltatónak segít olyan IT-infrastruktúra megoldások összeállításában, amelyek a hagyományos kiszolgáló-, tároló-, és hálózati műveleteket egyesítik a folyamatosan változó üzleti követelmények hatékonyabb kiszolgálása érdekében. Szolgáltatásai az igénygenerálástól kezdve a pre-sales, tanácsadás, oktatás, tanúsítás és implementáció területein át egészen a páneurópai, többnyelvű támogatási központból végzett támogatásig terjednek. A Magirus a 2011-es évben mintegy 530 millió USD bevételt termeltez 20%-os növekedést jelent-, és a jövőben az Avnet Technology Solutions EMEA üzletágához fog tartozni.

Graeme Watt, az Avnet Technology Solutions EMEA elnöke hozzátette: "A Magirus egy kifejezetten a kiváló minőségre koncentráló cég, amely a jelenlegi tevékenységünk kibővítését jelenti, mivel kiegészítő terméksorokhoz juttat bennünket a régióban, ugyanakkor lényeges méretnövekedést is lehetővé tesz az olyan fontos piacokon, mint Németország és Franciaország. A Magirus pozíciója (a gyorsan növekvő technológiák piacvezető beszállítóival együtt) megerősíti megoldásainkat és lényeges keresztértékesítési lehetőségeket kínál az egyesített ügyfélbázisunk körében. Üzleti modellje jól illeszkedik azon stratégiánkhoz, amely szerint minél több értéknövelő szolgáltatást szükséges nyújtani, továbbá a két szervezet együttes szakértelme abban is segíteni fog, hogy gyorsabban biztosíthassuk a sikert mind vásárlóink, mind beszállítóink számára."

Az Avnet honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény