FőoldalÜzlet2022-ben kétezerszeres mobil szélessáv forgalom
2012. június 26., kedd ::

2022-ben kétezerszeres mobil szélessáv forgalom

Szentpéterváron megnyílt az évente megrendezett, háromnapos gazdasági fórum, amelyen elsősorban a világgazdasági krízis, majd ennek Oroszországra és Kelet-Európára gyakorolt hatása került napirendre. A szentpétervári International Economic Forum 2012 (Nemzetközi Gazdasági Fórum, 2012) első napján hagyományosan felszólal az orosz államelnök - jelenleg, a nemrég ismét megválasztott Vladimir Putyin -, majd a térség gazdaságában kiemelten érdekelt üzletemberek követik

A nyilvánosságtól elvonultan dolgozó, a médiában alig-alig feltűnő Ren Zhengfei, a Huawei Technologies alapító-vezérigazgatója és 1,48 százalékos részesedésével legnagyobb tulajdonosa beszédében optimistán nyilatkozott az infokommunikációs ipar (ICT) és ezen belül cége növekedési, terjeszkedési kilátásairól. Ren szerint a hálózati adatfogalom 10 éven belül 75-szeresére nő, míg a mobil szélessávú forgalom növekedése pedig a jelenleginek több mint kétezerszerese lesz.

A növekvő adatáramlás, szinte már adat-cunami magabiztos hozzáállást kíván - mondta Ren Zhengfei, a világ második legnagyobb távközlési beszállítójának alapítója a fórumon - nem szabad sem az összetettségétől, sem az esendőségeitől félni. A távközlési iparág kulcs fejlesztési területe az adat elérési hálózatok, hozzáférési lehetőségek, szakzsargonnal ''data pipe''-ok lesznek, s az átmérőjüknek szélesebbnek kell lenni még a Volgánál is, hogy kezelni tudják a hatalmas adatfolyamot.

Miként a Huawei vezérigazgatója még hozzátette: az adatokhoz természetszerűen hozzáférhetőeknek kell lennük. Az adatáramlás viszont sokkal gyorsabban nő, mint ahogy a kiberbiztonságra ügyelő, az illetéktelen hozzáférések megelőzésére szolgáló technológia, így a kalóztámadásokkal, adatlopásokkal változatlanul szembe kell nézni és az iparági szereplőknek összefogni.
A Huawei szándéka egyébként, hogy tovább növeli oroszországi és régiós befektetéseit, a helyi társadalmakért felelős vállalatként lép fel, s elkötelezett a harmonikus üzleti környezet kialakításában és a versenyképesség növelésében.

Magyarországon például 2009 óta üzemelteti Európai Ellátó Központját (ESC), ahol bérgyártók bevonásával összeszerelés folyik. Az ESC a teljes európai kontinenst, valamint Észak-Afrika és a Közel-Kelet néhány országát látja el Huawei termékekkel. A Huawei Európai Logisztikai Központ 2011-ben állt fel Magyarországon, s idén Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter előtt már 1,5 milliárd dolláros idei import-export vállalásról tett szándéknyilatkozatot a cég.

A Huawei Magyarországon tavaly óta működteti 'A jövő innovatív vezetői' ösztöndíját, amelyben 15 egyetemi hallgató részesül évente több, mint 6 és fél millió forintos támogatásban.

A Huawei honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény