FőoldalÜzletNépszerű a vidékiek körében az online IT képzés
2011. október 26., szerda ::

Népszerű a vidékiek körében az online IT képzés

A kedvező árú online informatikai képzéseiről ismert IT Factory hallgatói körében egyre jelentősebb részt képviselnek a távoli hallgatók. A távoktatásnak ez a módja mára annyira elfogadottá vált, hogy sok esetben kényelmi okokból még a budapestiek is szívesebben választják, legyen szó akár fejlesztői vagy rendszerüzemeltetési képzésről

Az IT Factory éppen három éve, 2008 őszén kezdett online informatikai oktatások tartásába. Az interneten keresztüli élő oktatás újszerűsége ellenére gyorsan megtalálta a közönségét. A mai napig több ezer informatikus végzett képzést online, akiknek közel 60%-a vidékről vagy külföldről követi az előadásokat.
"Az ország minden részéről jönnek hallgatók a képzéseinkre, a nagyobb városoktól a legkisebb falvakig. Ennek mi nagyon örülünk, hiszen az IT Factory elindításának éppen az volt a célja, hogy vidéki informatikusoknak is tudjunk képzési lehetőséget biztosítani, ellensúlyozva a korábbi Budapest-központúságot ezen a területen." mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője, az IT Factory képzések elindítója.

London akkora város, mint Székelyudvarhely
A 2011 őszi szemeszterre jelentkezett több mint 500 hallgató térbeli eloszlása a következő mintázatot mutatja:

  • Nem meglepő módon hazánk vízfejű, azaz erősen Budapestközpontú, itt él és dolgozik a jelentkezők közel fele (242 fő).
  • A sorban következő öt legnagyobb város, Győr, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár és Szeged 10-10 jelentkezővel egyenként huszadakkora erőt képvisel, mint Budapest, és öten együtt is csak ötödakkorát.
  • Összesen az ország 134 kisebb-nagyobb településéről, Alsónémeditől Zámolyig vesz majd részt a képzéseken informatikus tanuló online
  • London, Székelyudvarhely, Párkány és San Ramon (Kalifornia) "egyforma méretű" városok, legalábbis az onnan IT Factoryra jelentkezett informatikusok számát tekintve.

Népszerű témák között válogathatnak a vidéki és külföldre szakadt informatikusok
Az IT Factory rendre olyan képzéseket indít, amelyek kis- és középvállalkozások informatikai igényeihez alkalmazkodnak, segítve ezzel a kisebb cégek jobb informatikai működését, illetve az állást kereső informatikusok könnyebb elhelyezkedését. "Vidékiként esélyem sem lenne jelentős mennyiségű utazás nélkül ilyen képzéseken részt vennem, pedig a munkám megfelelő ellátása tőlem is folyamatos tanulást igényel. Egy profi oktatóval ez sokkal könnyebben megy, mint egyedül." mondta László, visszajáró kaposvári IT Factory hallgató.
Az őszre meghirdetett online IT képzések között egyaránt megtalálhatók fejlesztői és üzemeltetői képzések, melyek vagy hiányterületekre koncentrálnak, vagy pedig a mindennapi munkát könnyítik meg jelentősen. A programozás iránt érdeklődők JavaScript-et tanulhatnak az október 22-én kezdődő jQuery és AJAX képzésen, illetve a már .NET-ben programozók a november 7-én induló Hatékony programozás .NET-ben képzésen a munkájukat egyszerűbbé tevő praktikák sorát sajátíthatják el.
Az üzemeltetői vonalon három képzés indul, egytől egyig népszerű témákban. November közepétől Microsoft Hyper-V-t ismerhetik meg a hallgatók, november 21-től Cisco hálózati alapokat lehet tanulni, míg az utolsó idei képzés Kisvállalati Linux szerver témában indul december 6-án.

Az IT Factory honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény