FőoldalÜzletRekordszámú kiállító a világ legnagyobb elektronikai ipari eseményén
2011. október 06., csütörtök ::

Rekordszámú kiállító a világ legnagyobb elektronikai ipari eseményén

Október 13-án nyit az Őszi Hongkongi Elektronikai Vásár és az electronicAsia Prototípusok és új technológiák a holnap piacának

Idén októberben az ázsiai innovációk ragyognak majd a világ legnagyobb elektronikai vásárán, ahol izgalmas prototípusokkal, új technológiai transferekkel és elektronikai termékek széles választékával találkozhatnak az érdeklődők. A HKTDC őszi Hongkongi Elektronikai vásárra rekordszámú, 3000-nél több kiállítóra számítanak szerte a világból, míg az ezzel egy időben zajló electronicAsia kiállításra több mint 620 elektronikai alkatrészgyártót illetve napenergiával és kijelző-technológiával foglalkozó vállalatot regisztráltak a szervezők.

Az őszi Hongkongi Elektronikai Vásár és az electronicAsia 2011. október 13 - 16 között, a Hongkongi Kongresszusi és Kiállítóközpontban kerül megrendezésre. Az elektronikai vásárt a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács (HKTDC), az electronicAsia kiállítást pedig az MMI Asia Pte Ltd (MMI) és a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács közösen szervezi.
Benjamin Chau, a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács vezérigazgató - helyettese az őszi vásár új fejlesztéseivel kapcsolatban elmondta: "Bár most először jelenik meg a vásáron, az N104-5 tárgyalóteremben helyet kapó Találmányok zónája (Invention Zone) rengeteg pozitív visszajelzést kapott Kínából, Taiwanból és a helyi ipari szervezetektől és vállalatoktól. Ezek a kiállítók szabadalmazott, vagy szabadalmazásra váró termékeket mutatnak majd be, melyeket kutató és fejlesztő intézetek vagy akadémiák támogatnak. A Hongkongi Elektronikai Vásár nagyszerű lehetőség a globális piacok gyártóinak és elosztóinak elérésére."
Chau úr elmondta: "Egy másik új zónában, mely a Chancellor teremben kapott helyet, mobil eszközök és tartozékok kerülnek bemutatásra. A látogatók több mint 40 kiállító "okos" eszközeivel, például tablet PC-kel, okostelefonokkal és egyéb kapcsolódó termékekkel találkozhatnak. Az 1. csarnok előterében két további, népszerű piaci igényeket megjelenítő termékcsoportot találhatnak a látogatók - Green Electronics Square (Zöld elektronikai sarok) és a Silver Market & Healthcare Electronics (Az "ezüst" korosztályt megcélzó elektronikai termékek és egészségügyi elektronikai cikkek)."
A 2011-es vásáron visszatérő Hall of Fame (Hírességek csarnoka) több mint 400 nagy márka csúcsminőségű elektronikai termékének ad majd helyet. A zóna a márkatulajdonosok és ügynökségek számára az egyik leghatékonyabb nemzetközi marketing platformnak számít.
A vásár időtartama alatt számos ipar specifikus szeminárium is megrendezésre kerül. Ezek között említhető az október 13-án tartandó Hongkongi Elektronikai Ipari Csúcstalálkozó is. A Fogyasztói Elektronikai Szövetség (Consumer Electronics Association) egy képviselője a legújabb digitális trendeket és a 2012-es évre várható üzleti lehetőségeket ismerteti majd az érdeklődőkkel. Téma lesz továbbá, a japán földrengés következtében felborult ellátási lánc és az erre adott iparági megoldások.
A zöld ötleteknek a Taiwani Ipari Technológiák Kutatóintézete által vezetett Green Electronics Forum ad majd helyet, melyet a környezetbarát elektronikai innovációkat alkalmazó termékek bemutatása követ.
A párhuzamosan zajló electronicAsia kiállítás a legújabb elektronikai alkatrészeknek, valamint napenergia és kijelző-technológiáknak ad helyet szerte a világból.
A 15. alkalommal megrendezésre kerülő electronicAsia rekordszámú, több mint 620 kiállítónak ad otthont. A Thaiföldi Department of Export Promotion (Export fellendítésért felelős szervet) is felvonultat egy csapat kiállítót. További nemzeti pavilonok Kínából, Japánból, Koreából és Taiwanról érkeznek.
A két "vásár a vásárban" kiállításnak (World of Display Technology (A kijelző-technológia világa) és a World of Solar (A napenergia világa)) köszönhetően, megsokszorozódnak a lehetőségek. Az előbbi a kijelző-technológiákkal kapcsolatos legújabb kutatásokat, technológiai fejlesztéseket és innovációkat mutatja be.
A Napenergia világa kiállítás a napenergia-technológiákat, tartozékokat, termékeket és szolgáltatásokat, valamint napcellás és megújuló energiát használó berendezéseket, és alternatív energiaforrásokat kutató technikákat és technológiákat mutat be.
A napenergia és napcellás technológia témában tartott konferencián a napcellás és energiahatékony rendszerek épületekben való alkalmazása is napirendre kerül. A konferencián október 14.-én kutatók és a GE Energy (Kína) és a Building Technologies of Siemens Ltd. képviselői szólalnak fel.
Az elektronikai ipar folyamatos növekedésének elősegítése érdekében a Hongkongi Elektronikai Iparágak Szövetsége (HKEIA) és a Hongkongi Kereskedelemfejlesztési Tanács ismét megrendezi a kiváló innovációt és technológiát alkalmazó termékekért járó HKEIA díjat. A versenyen való részvétel ingyenes és az őszi Hongkongi Elektronikai Vásár és az electronicAsia minden kiállítója előtt nyitott. A díjat október 13.-án, a vásárok nyitó fogadásán adják át.

A vásárok weboldalai
HKTDC őszi Hongkongi Elektronikai Vásár
electronicAsia

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény