FőoldalÜzletAz Ericsson felvásárolja a Telcordiát
2011. július 01., péntek ::

Az Ericsson felvásárolja a Telcordiát

A távközlési technológia és szolgáltatások terén világvezető Ericsson (NASDAQ:ERIC) bejelentette, hogy megállapodásra jutott a Providence Equity Partners, az LLC és a Warburg Pincus vállalatokkal a Telcordia a mobil, a szélessávú és a vállalati kommunikációs szoftverek és szolgáltatások fejlesztése terén világvezető vállalat részvényei 100%-nak felvásárlásáról.. A felvásárlási ár 1,15 milliárd USD. A tranzakció befejezése 2011 negyedik negyedévére várható

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója Hans Vestberg nyilatkozata szerint: "Az üzemeltetés és az üzleti támogatás fontossága a jövőben is növekedni fog azáltal, hogy egyre több készüléket csatlakoztatnak, a szolgáltatások mobillá válnak és új üzleti modelleket vezetnek be a mobil szélessávon. A Telcordia ezen a területen képzett szakemberekkel, tudással, valamint az észak-amerikai és egy egyéb piacokon jelentős üzleti tevékenységgel rendelkezik és több gyártó portfolióját is magával hozza".
"Mi globális jelenléttel, globális szolgáltatási képességekkel és kiemelkedő tudással rendelkezünk a hálózatok és a hálózati megoldások terén, és már jó pozícióban vagyunk az OSS/BSS piaci területen. Ez egy tökéletes párosítás" - tette hozzá Vestberg.
A szolgáltatók számára az egyik legfőbb kihívás, hogy milyen módon tudják kezelni a mobil és vezetékes szélessávú forgalom növekedését, az új típusú csatlakoztatott eszközöket, a szolgáltatásokat és alkalmazásokat valamint a felhasználói élménnyel kapcsolatos magas szintű elvárásokat. Ezzel egyidejűleg növelni kell az üzleti tevékenységek és az üzemeltetés hatékonyságát is.
Az OSS és BSS terület kritikus fontosságú e kihívás kezeléséhez. Egyszerűsíteni kell az üzleti tevékenységeket támogató folyamatokat. Ezek a rendszerek biztosítják a felhasználói élményt és fontos szerepet játszanak a szolgáltatók által értékesített forgalom, kínálat és termékek pénzre váltásában. Összességében ezek a rendszerek létfontosságúak a felhasználók által elvárt élmény költséghatékony biztosításához.
A Telcordia elnöke és elnök-vezérigazgatója Mark Greenquist nyilatkozata szerint: "Az Ericsson globális vezető szerepének, és a Telcordia komplex kommunikációs megoldások terén régóta fennálló szakértelmének kombinációja, a kiváló felhasználói élményt fog biztosítani az új szolgáltatásokon keresztül."
"Együtt vezető szerepet játszunk majd a konvergált kommunikáció új korszakában, miközben bővülő kínálatot biztosítunk a világ legdinamikusabb hálózatainak működéséhez. A Telcordia felvásárlása jelzi az Ericsson elkötelezettségét a jövőbeli stratégiájuk iránt, hogy kiaknázzák az OSS/BSS kommunikációs iparág növekedési lehetőségeit. Köszönetet mondunk a Providence és a Warburg Pincusnak, hogy az elmúlt hat évben jelentősen növelték vállalatunk értékét."
A Providence és a Warburg által kiadott nyilatkozat szerint: "Biztosak vagyunk benne, hogy a vállalatnak az előnyére szolgál, hogy a technológia és a szolgáltatások terén világvezető Ericsson részévé válik."
Az OSS/BSS olyan növekvő piac, amelyet az üzleti hatékonyság, innováció és kiváló minőségű felhasználói élmény iránti igény hajt előre. 2010-ben a szoftver- és rendszerintegráció piaca körülbelül 35 milliárd USD értékű volt. A várakozások szerint 2010 és 2013 között a piac éves összetett növekedése 6-8% körül lesz. Továbbá vonzó üzleti lehetőség a kihelyezett és hosztolt menedzselt szolgáltatások piaca, mely ugyanilyen mértékben növekszik.

Kiegészítő erősségek kiépítése

Az Ericsson komoly múlttal rendelkezik a hálózatok kiépítése, integrálása és menedzselése terén. A Telcordia elismert szoftverkínálata a hálózatokat még hatékonyabbá teszi, növelve az Ericsson vezető szerepét és jelenlétét a mobil OSS területen. A vállalat így az üzemeltetés vezető beszállítójává válik- beleértve a hálózatot, szoftvereket, szolgáltatásokat, folyamatokat az egyre bővülő OSS/BSS piacon.
Az Ericsson globális szolgáltatások és rendszerintegráció terén betöltött vezető szerepe lehetővé teszi majd az OSS/BSS portfolió bővítését, és világszerte egyre több szolgáltató támogatását.
A megállapodás révén létrejön a szolgáltatásteljesítés, a szolgáltatásbiztosítás és a hálózatoptimalizálás vezető vállalata. Az Ericsson vezető pozícióba kerül a valós idejű díjszámítás és a szolgáltatókat végponttól-végpontig támogató jelentős képességek terén. Ez a kombináció kielégíti a kommunikációs szolgáltatók azon igényét, hogy a mobil szélessávú - és üzemeltetési változásokat eljuttassák az előfizetőikhez.
A Telcordia székhelye a New Jersey állambeli Piscataway városban van. A 2011. január 31-ével végződő üzleti évben 739 millió USD bevételt ért el, és több mint 2.600 alkalmazottja van.
A tranzakció végrehajtásához szükségesek a szokásos szabályozási jóváhagyások.Várakozások szerint a tranzakció lezárásától számított 12 hónapon belül érezhető lesz a növekedés az Ericsson részvényenkénti hozamában.

Az Ericsson honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény