FőoldalÜzletAz NNG-nél tett látogatást a Coreper I.
2011. május 18., szerda ::

Az NNG-nél tett látogatást a Coreper I.

Hazánk EU-elnökségének alkalmából május 12. és 15. között Magyarországra érkeztek az Állandó Képviselők Bizottságának tagjai. A Coreper I. néven is ismert testület az EU szervezetében közvetlenül a Miniszterek Tanácsa alatt helyezkedik el, fő feladata a miniszteri tanácsülések szakmai és tartalmi előkészítése. A mintegy 100 fővel érkező diplomáciai testület az NNG-nél tett látogatása során megismerte a cég nemzetközi sikertörténetét, az európai piac jelentőségét és a vállalat számára kihívást jelentő problémákat, mint például a szoftverhamisítást

A vállalat elnökei, David Wiernik és Jacob Halperin köszöntötték a delegációt az NNG Bérc utcai épületében, és előadást tartottak a cég történetéről.
A Coreper I. diplomaták betekintést nyertek az NNG Kft. navigációs szoftverfejlesztő tevékenységébe, és kipróbálták a különböző készülékeken futó iGO My way szoftvereket. A diplomatákból és nagykövetekből álló testület a miniszterek akadályoztatása esetén képviselheti az adott ország kormányát a tanácsüléseken, ezért fontos számukra, hogy megismerjék az európai vállalatokat és a Brüsszelben születő döntések hatását azok életére nézve.
Az EU soros elnökségét betöltő országok számára a testület látogatása kiemelkedő lehetőséget biztosít, hogy bemutathassák országuk nevezetességeit és híres vállalatait. A két másik, tradicionális magyar termékeket gyártó cég mellett azért esett a választás az NNG-re, hogy technológiai vállalatként képviselje a nemzetközi sikereket elért hazai innovációt. A delegáció tartózkodása során a turisztikai látványosságok közül a Parlamentet, a tihanyi apátságot és a Széchenyi fürdőt látogatta meg, emellett részt vett a balatonfüredi vitorlásszezon nyitóünnepségén.

"Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy nemzetközi szinten is ismert magyar vállalatként képviselhetjük hazánkat az EU szakmai testülete előtt. Bennünket is meglepett a vendégek érdeklődése, és bízunk benne, hogy az innováció és a magas szintű technológiai tudás bemutatásával hozzájárulhattunk az Európai Unió jövőjének alakításához" - mondta Balogh Péter, az NNG Kft. megbízott vezérigazgatója.

Az NNG Kft. honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény