FőoldalÜzletIpar Napjai 2011
2011. május 13., péntek ::

Ipar Napjai 2011

Az ipar és a gazdaság fontos szakterületeire összpontosít a Mach-Tech és az ELECTROcom szakkiállításokat kísérő szakmai rendezvények keretprogramja

Az egy évtizedes jubileumát ünneplő Mach-Tech Nemzetközi Gépgyártás-technológiai és Hegesztéstechnikai Szakkiállítás és társrendezvénye, a megújult ELECTROcom Nemzetközi Ipari Elektronikai, Kommunikáció- és Elektrotechnikai Szakkiállítás 2011. május 17-20. között az innovációk széles kínálatával várja az érdeklődő szakembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
A szakma apraja és nagyja egyaránt képviselteti magát a szakkiállításokon, így a szakmai látogatók teljes képet kapnak az iparág aktuális helyzetéről. A piacon tapasztalható pozitív elmozdulásnak köszönhetően a legutóbbi rendezvényen részt vevő kiállítók mellett visszatértek a 2009-ben távolmaradók is. Így együttesen 9 ország 311 kiállítója több mint 10000 m2-en mutatja be újdonságait.

Az ELECTROcom egyik legkiemelkedőbb külföldi standját a tajvani kollektíva adja. A 12 cégnek a Taiwan Trade Center segített a kiállítási részvétel előkészítésében és megszervezésében, megjelenésüket a Taipei Representative Office in Hungary szponzorálja.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak standjaikon (A pavilon 302/D és 303/E standok):

  • AES TECH INTERNATIONAL CO., LTD.
  • DMT ASIA CO., LTD.
  • FOMOTECH INTERNATIONAL CORP.
  • HTP ASIA TECHNOLOGY CO., LTD.
  • IC NEXUS CO., LTD.
  • ISECU INTERNATIONAL CO., LTD.
  • LA BALLE JEWELRY LTD.
  • MEGALINK TECHNOLOGY CO., LTD.
  • NAVISYS TECHNOLOGY CORP.
  • SENSINGTEK CO., LTD.
  • V & C HEALTH TECH CORPORATION
  • TAITRA

Mindkét rendezvényt igen sokrétű és gazdag szakmai program kíséri, ahol az újdonságok mellett a látogatók hasznos információhoz juthatnak az ipari ágazatok jövőjéről, a válságból kivezető lehetőségekről, innovatív megoldásokról, a pályázati lehetőségekről és a szakképzésről.

Az ELECTROcom NAGYDÍJ-at a KRL Kontrol Kft. nyerte el az alábbi termékével: "Automatikus fázisjavító berendezés erősen szennyezett hálózatra FO típusú mágneskapcsolóval, FOT típusú tirisztorokkal kapcsolva".
A nagydíjas termékről és más, a fázisjavítással kapcsolatos tudnivalóról a KRL Kontrol előadást tart a "D" pavilon Fórumszínpadán.
A rendezvény elnevezése: Villamos energiafogyasztók meddőkompenzációja.
Téma: fázisjavítás elmélete és gyakorlata - korszerű berendezések
Az előadáson való részvételért mérnökkamarai tagsággal rendelkezők 1 kreditpontot kapnak.

A kísérő szakmai rendezvények részletes programját az érdeklődők a kiállítások honlapján www.mach-tech.hu, www.electrosalon.hu találják, ugyanezen a honlapon regisztrálhatnak a jubileumi Mach-Tech és a megújult ELECTROcom kiállítások díjmentes látogatására.

A JÖVŐ KIÁLLÍTÁSA - INDUSTRIAUTOMATION!
A piaci struktúra szakmailag folyamatosan átalakul, és az új igényeket követve aktualizálják stratégiájukat a piaci verseny aktív résztvevői, a gyártó és forgalmazócégek, vállalkozások. Természetesen mindez jelentős mértékben érinti a jövőben az Ipar Napjai keretében megrendezendő ipari technológiai szakkiállításokat is.
A tervek szerint 2012. május 15-18. között, az Ipar Napjai keretében mutatkozik be első alkalommal teljes egészben az új struktúrára épülő INDUSTRIAUTOMATION Nemzetközi Ipari és Automatizálási Szakkiállítás, amely az egymással szoros kapcsolatban álló ipari ágazatokat, valamint az ipari automatizálás minden területén kulcstechnológia szerepét betöltő ipari elektronika, elektrotechnika és kommunikációtechnika szakterületeket mutatja be komplex összefüggésében és teljes keresztmetszetében.
Az új INDUSTRIAUTOMATION szakkiállítás struktúrája három tartópillérre épül: egyik pillér az INDUSTRIAL FACTORY gyártásautomatizálási kiállítási szegmens, a második az INDUSTRIAL PROCESS folyamatautomatizálási szegmens, a harmadik pedig az INDUSTRIAUTOMATION struktúrájában súlyponti helyet elfoglaló ELECTROcom.
Ez az összekötő kapocs valamennyi automatizálási szegmens között. Az INDUSTRIAL FACTORY gyártásautomatizálási szekció keretében mutatkoznak be a klasszikus gépipari gyártási technológiák kiállítói, kiemelt szakmai csoportokban. A gépgyártás-technológia, fémmegmunkálás és hegesztéstechnika a MACH&WELD, a szerszámgyártás a TOOLTECH, a gép- és járműgyártó-beszállítóipar pedig a SUBCON+ nevű szakmai csoportban kap helyet.
Az INDUSTRIAL PROCESS keretében kiemelt szakmai csoportokban mutatkoznak be a hagyományos technológiai szakterületek.
A CHEM-TECH szakmai csoport a vegyi- és gyógyszeripar, valamint a petrolkémiai eljárástechnikákat mutatja be, a BIOTECH a biotechnológiai innovációk és kutatási-fejlesztési eredmények platformja. A PLAST&RUBBER szakmai csoport a műanyag- és gumiipari gyártási technológiákat és innovatív termékeket, a FLUIDVAC szakmai csoport a szivattyúk, a kompresszorok, a szelepek, szűrők, egyéb termikus gépészeti berendezések és szerelvények széles kínálatát vonultatja fel.

Az ELECTROcom keretében mutatkozik be az ipari épületautomatizálás, az Industrial Building Automation...
Az ELECTROcom szakkiállítás keretében mutatkozik be az ipari épületautomatizálás, az Industrial Building Automation, amely igen szoros kapcsolatban áll a gyártás- és folyamatautomatizálással, hiszen az automatizált termelési munkafolyamatokat csak olyan korszerű és a megfelelő biztonságot kielégítő üzemekben és létesítményekben lehet megvalósítani, ahol jelen van az intelligens buszrendszerekre, robbanásvédett elektronikai komponensekre és elektrotechnikai rendszerekre épülő épületautomatizálás és installációs technika. Az ELECTROcom szakkiállításon az ipari automatizálás keretében az egyes kulcstechnológiai szakterületeket önálló kiállítói csoportok fogják majd össze.

www.mach-tech.hu www.electrosalon.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény