FőoldalÜzletA Puli csapata befizette a Google Lunar X Prize regisztrációs díját
2011. január 11., kedd ::

A Puli csapata befizette a Google Lunar X Prize regisztrációs díját

A Puli Space Technologies örömmel tudatja, hogy 2010 szeptemberében indult, sikeres "fund raising" akciója után elutalta a Google Lunar X Prize (GLXP) verseny 50 ezer dolláros nevezési díját a versenyt kiíró X Prize Alapítvány számlájára. A magyar csapat célja, hogy a 30 millió dollár összdíjazású verseny húsznál is több nevező csapata közül elsőként küldjön a Holdra egy magánerőből épített űrszondát, amely ott, a GLXP kiírásának megfelelően, különböző feladatokat teljesít. Habár a regisztráció csak az Alapítvány formális jóváhagyásával és bejelentésével válik véglegessé, a csapatnak és rajongóinak minden oka megvan feltételezni, hogy rövid időn belül ez is megtörténik

A minden bizonnyal sikeres nevezést követően, az eddig leginkább szabad idejében, de folyamatosan és keményen dolgozó csapat olyan céggé kíván formálódni, amely már a GLXP verseny kihívásának való megfelelés mellett fenntartható üzleti modellt kíván állítani és követni. A "magyar pulik" egyelőre leginkább mérnöki és tudományos erejükre építenek, továbbá eltökélt szándékuk, hogy működésükkel bebizonyítsák: érdemes, kívánatos és építő a GLXP-hez hasonló kihívásoknak megfelelni. Ezek mellett a csapat tagjai továbbra is folytatják ismeretterjesztő munkájukat, amelyek során a tudományos és laikus fórumokat kihasználva népszerűsítik a tudományos és műszaki életpályát.
A csapat köszöni a lelkesítést és anyagi támogatást minden a Puli nevezését támogató magánembernek és cégnek, illetve továbbra is lehetővé teszi és várja a magyar űripar és tudomány ügyét fontosnak tartó magánemberek, cégek támogatását és érdeklődését, valamint további felajánlásokat akár a "Kis Lépés Klub"-ba, akár a Puli Indítóállás építőkockáiba. A csapat szeretné, ha a Puli eddigi és jövőbeli sikereit minden magyar ember a sajátjának tekintené.

A csapat működéséről és eredményeiről folyamatosan beszámol honlapján.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény