FőoldalÜzletÓriásit nőtt a Samsung nyeresége
2024. május 15., szerda ::

Óriásit nőtt a Samsung nyeresége

A Samsung üzemi nyeresége 2024 első negyedévében 930 százalékkal nőtt.

A 2023-as makrogazdasági lassulás, azon is belül a memóriachipek iránti gyenge kereslet után főnixmadárként született újjá a Samsung, elsősorban a félvezetőgyártó részlege. A háttérben a szerverek, a memóriachipek és a háttértárak iránti kereslet elképesztő erősödése áll.

A Samsung közlése szerint a teljes bevételük az első negyedévben 12,8 százalékkal, 52,2 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakában elérthez képest. Ez a nettó nyereség 330 százalékos növekedését hozta magával, ami így 4,88 milliárd USD lett. Az üzemi nyereség 462 millióról 4,77 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbihoz képest. Ez mintegy 1734,2 milliárd forintnak felel meg.

Az óriási növekedés fő mozgatórugója a Samsung félvezető üzletága volt. Az előző év azonos időszakában 9,92 milliárd dollárra tett szert az eladásokból, míg az az idei első negyedévben már 16,71 milliárd dollár volt ez az érték – főleg a DDR5-ös chipek, valamint az MI-szerverek háttértárai iránti élénk kereslet miatt. Ez a divízió 1,3 milliárd dolláros üzemi nyereségről adott most számot, míg 2023 első negyedévében 3,3 milliárd USD üzemi veszteséget könyveltek el. Még a tavalyi utolsó negyedévben is veszteségesek voltak – 1,57 milliárd USD volt a mínusz. Tehát gyakorlatilag egyetlen negyedév alatt nagyot fordult a világ a Samsung félvezető üzletágánál.

Forrás: techcrunch.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény