FőoldalRendszerintegrátorFejlett üzemeltetési biztonságot kínáló szűrőprések
2020. április 14., kedd ::

Fejlett üzemeltetési biztonságot kínáló szűrőprések

A félautomata szűrőprések üzemeltetés és biztonság tekintetében egyszerű, költséghatékony és megbízható megoldások. Az MSE Filterpressen félautomata szűrőpréseit elsősorban egy speciális, sínre szerelt, kétkezes vezérlőpanel különbözteti meg a többitől, amelynek mindenekelőtt hely tekintetében szűk üzemeltetési körülményeket kínáló, és teljes automatizálást nem igénylő alkalmazásoknál mutatkoznak meg az előnyei, és így a hagyományos védelmi kialakítás hatástalan és a gyakorlatban nem alkalmazható

A félautomata szűrőprés beszerzési és üzemeltetési költségek, illetve üzemeltetési bonyolultság tekintetében is élen jár. A biztonsági követelmények miatt kétkezes, intelligens vezérlést implementált a gépeken a gyártó MSE, így például a szűrőlemezek mozgatását illetően is, amely a kialakítás és elrendezés folytán megakadályozza, hogy az operátor a munkaterülethez hozzáférjen. További biztonsági célú, bonyolult gépészeti megoldások beépítésére nincs is szükség.

A félautomata szűrőprés működtetéséhez tehát a vezérlőpanel mindkét kezelőelemét kézileg egyszerre kell vezérelni. Ebbe beleértendő a rendszer nyitása és zárása, és az automata szűrőlemez-eltoló kezelése is. A kezelőelemeket elektromos nyomógombok valósítják meg, amely kettő közül ha bármelyiket az operátor felengedi, a szűrő leáll, és csak akkor folytatja működését, ha egyidejűleg ismét mindkét kezelőszervet aktiválja az operátor. Az MSE körültekintő tervezésének köszönhetően veszélyt jelentő üzemeltetés ennek értelmében kizárt. Az MSE helytakarékos, félautomata szűrőprései megfelelnek az EN 574 biztonsági előírásoknak.

Az MSE honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény