FőoldalRendszerintegrátorAutomatizációs környezetbe telepíthető intelligens ipari eszközök
2019. augusztus 09., péntek ::

Automatizációs környezetbe telepíthető intelligens ipari eszközök

Az RS Components immár a különféle automatizálási piacokra szánt intelligens kommunikációs modulok, többek között terepibusz- és ipari ethernet alapú eszközök professzionális fejlesztésével foglalkozó KUNBUS gyártót is a beszállítói között üdvözölheti

Az RS kínálatában mostantól megtalálható KUNBUS termékek többek között 14 új termékcsaládot is magukba foglalnak, pl. ipari számítógépeket, PLC-ket és mérésadatgyűjtőket, valamint ember-gép közötti kommunikációt lehetővé tevő interfész (HMI) eszközöket. A KUNBUS egyik fontos sorozata a Revolution Pi sorozat, amely a jól ismert Raspberry Pi platformon alapuló nyílt forráskódú és moduláris ipari PC-kből áll.

Ez a PLC-kre vonatkozó nemzetközi EN61131-2 szabványnak megfelelő innovatív, megbízható moduláris rendszer különféle központi vezérlőegységeket kínál (pl. RevPi Connect, RevPi Core és RevPi Core 3). A Raspberry Pi Compute modulon alapuló, DIN-sínes házakba szerelt termékek mindegyikéhez tartozik USB-, ethernet- és HDMI-kapcsolat; nagyban kompatibilisek a Raspberry Pi 3 és a Raspberry Pi B+ modellel. Az alkalmazási követelményektől függően ezek az alapmodulok tökéletesen bővíthetők a megfelelő digitális vagy analóg I/O-modulok segítségével, valamint terepibusz-átjárókkal az ipari hálózatba való bekötéshez.

A nyílt platform elvének köszönhetően például a RevPi Connect átjáró maximális szabadságot kínál az ipari IoT(IIoT-) projektekben való alkalmazáshoz, teljes körű root-jogosultsággal. DIN-sínes PC-ként vagy egyszerűen kisméretű vezérlőegységként alkalmazva a rendszer a Raspbian operációs rendszer speciálisan módosított változatát használja valós idejű hibajavítással, emellett támogatja az általános IIoT-protokollokat (pl. MQTT és OPC UA). Az egyéni alkalmazások különféle nyelvek használatával programozhatók, többek között a Node-RED, a Python vagy közvetlenül a C programnyelven.

A RevPi Connect emellett továbbfejleszthető PROFINET, Ethernet IP, EtherCAT, Modbus TCP és Modbus RTU funkciókkal, bővítőmodulok használata nélkül. A termék ethernet-interfészei például lehetővé teszik az IT- és automatizálási hálózatokba való integrálást és az adatátvitelt a gyártási környezetből a felhőbe.

„A KUNBUS Revolution Pi egy kommunikációs modulokból álló innovatív sorozat, amely a Raspberry Pi alapú számítógépes technológián alapszik – mondja James Milne, az RS portfóliómenedzsere. – Ez az igazán érdekes, nyílt forráskódú, nagy mértékben moduláris platform számos ügyfelünknek kínál olcsó lehetőséget az automatizációs folyamataikra való felcsatlakozáshoz, lehetővé téve az ipari IoT előnyeinek kihasználását.”

Az ipari kommunikációs modulokból álló, többek között a Revolution PI sorozatot is tartalmazó KUNBUS portfólió mostantól elérhető az RS kínálatában az EMEA-térség és az ázsiai csendes-óceáni térség országaiban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény