FőoldalRendszerintegrátorSokoldalú, többszerszámos asztali 3D-s nyomtató
2019. június 04., kedd ::

Sokoldalú, többszerszámos asztali 3D-s nyomtató

Az piacra dobott egy új, többszerszámos, asztali 3D-s nyomtatót, amely három különböző gyártási módszert biztosít: FFF (szálhúzásos nyomtatás) 3D-s nyomtató; CNC-marógép; valamint lézeres vágó és gravírozó. A ZMorph VX professzionális nyomtatási minőséget és megbízhatóságot nyújt, illetve több tucat gyártási anyag használatának lehetőségét kínálja azoknak a mérnököknek, tervezőknek, művészeknek és oktatóknak, akik egyszeri projekteket, prototípusokat vagy tömeggyártást kívánnak végezni

A ZMorph VX alapszintű 3D-s nyomtatási készletként is elérhető, és bármikor kibővíthető cserélhető kiegészítő szerszámfejekkel az extrudáláshoz, CNC-maráshoz és lézeres gravírozáshoz, vagy teljes készlettel, amely az összes szerszámfejet és tartozékot tartalmazza.

A fő nyomtatóegységet vastag alumínium házzal, teljesen zárt elektronikával, lapos boroszilikát 3D-s nyomtatási munkaasztallal, megerősített X-tengelyű kocsival és LCD érintőképernyő látták el. A teljesen automatikus kalibrálási rendszer példátlanul egyszerű használhatóságot biztosít.

A 3D-s nyomtatási készletben egy 0,3 mm-es fúvókával ellátott 1,75 mm-es műanyag extruder (további 0,2 és 0,4 mm méretű fúvókák is elérhetők), 3D-s nyomtatáshoz fűtött munkaasztal, hűtőventilátor, valamint fixáló és PLA szálanyag is található. Számos más műanyag használható a 3D-s nyomtatáshoz, mint például: ABS és származékai, PVA, PET, ASA, nejlon, kimagaslóan ellenálló polisztirol, TPU és néhány termokróm és rugalmas műanyag.

Az opcionális dupla extruderes szerszámfej segítségével a modellek két különböző anyagból is elkészíthetők egyszerre. Például a rendkívül részletes mechanikai modellek nyomtathatók ki vízben oldódó tartóval, vagy színes képek helyezhetők 3D-s objektumokra. A cserélhető „hot end” keverőfúvóka extrudálás közben különböző arányban keveri össze a különféle színű anyagokat, így kiváló színgradiensek és színváltozatok érhetők el vele.

A CNC PRO szerszámfej a VX-et egy asztali CNC maró- és gravírozógépekké alakítja, amely fával, polikarbonáttal, szénszálas lemezekkel, HDPE-vel, akrilüveggel, gépviasszal, modellezőlemezzel, kettős kötésű kompozitokkal, rézlaminátumokkal (NYÁK-hoz), POM acetállal és PVC habbal is használható. A 3D-s nyomtatóasztal furatokkal ellátott erős alumínium CNC-munkaasztalra cserélhető a lapos, stabil felület és egyszerű rögzítés biztosításához.

A Laser PRO szerszámfejjel olyan anyagokat gravírozhat és/vagy vághat, mint például a fa, bőr, rézlaminátum, papír, karton, filc és vékony tömítések.

A ZMorph Voxelizer szoftvere intuitív felhasználói felületet biztosít a kezdőknek, valamint azoknak, akiknek a 3D-s nyomtatási, CNC-útválasztási és lézeres gravírozási folyamatok finom irányítására van szüksége. A legújabb verzió olyan 3D-s szűrőket is tartalmaz, amelyek segítségével a felhasználók nyomtathatatlan modelleket nyomtathatnak intelligens támogatási struktúrákkal.

A ZMorph VX munkaterülete 250×235×165 mm (a szerszámfejtől függően). A pozicionálási pontosság az X- és Y-tengelyek esetében 14 mikron, a Y-tengely esetében pedig 0,6 mikron.
A rétegfelbontás 50–400 mikron.

„A ZMorph ideális termék a munkapadhoz, mivel több szerszámot biztosít ahhoz, hogy a tervezőmérnökök életre kelthessék elképzeléseiket.” – mondta Alison Hutchings, az RS globális portfóliójának vezetője. „Ez egyaránt praktikus és sokoldalú – a cserélhető fejeknek és számtalan anyaglehetőségnek köszönhetően többszerszámos megoldást biztosítanak ügyfeleinknek.”

A ZMorph VX mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben.

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény