FőoldalRendszerintegrátorInnovatív, indexelő betéttel ellátott maró/fúró szerszám
2019. március 25., hétfő ::

Innovatív, indexelő betéttel ellátott maró/fúró szerszám

Újfajta szerszámozási megoldást fejlesztett ki a BTA Heller előfúrásokkal rendelkező alkatrészek belső kontúrfúrásához. Az új megoldást kifejezett vevői igények nyomán fejlesztette ki a cég, amely olyan belső alámetszésekre és kontúrokra fejezett ki igényt, amelyek többnyire túl mélyek vagy geometriai szempontból túl összetettek egypontos fúrószáras rendszerek számára

A palackformájú fúrószerszámokat alapvetően egy adott alkatrész kontúrfúrásához tervezik meg, és általában kész szerelvényként kerül a felhasználóhoz, nem pedig már meglévő szerszámozás kiegészítéseként. A belső alámetszések és kontúrprofilok bizonyos esetekben elég összetettek lehetnek, ezért a BTA Heller megoldásai egy további hajtásról vezérelhetők, amelyet a gép CNC programja végez. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ez a fajta szerszámkialakítás nem alkotható meg úgy, hogy hagyományos gépekkel is kompatibilis legyen, ne csak a mélyfúrásra alkalmas fúrógépekkel.

A palackformájú szerszám tartalmaz egy vágófejet, amelyben van egy derékszögű előtolós kazetta és egy indexelhető betét. A vágófej egy vivőtesten menetes kialakítású, amely vezetőblokkokkal támasztja meg a szerszámot az előfúrásokkal ellátott alkatrészben, és amely egy fúrócsőbe van becsavarozva. A fúrócső egy benyomható/kihúzható indexelőpálcát rejt, amely mozgatja a derékszögű előtolós vágót a vágófejben olyan mértékben, amelyet a kiegészítő x-tengely menti meghajtás definiál a gép CNC-vezérlésén keresztül.

Azokban az esetekben, ha a BTA Heller új palackformájú fúrószerszámát magában álló mélyfúró gépen használják, általában a gépgyártó szolgáltatja a kiegészítő meghajtóegységet, amely mindazonáltal a BTA Heller kínálatából is elérhető. Végezetül meg kell jegyezni, hogy az új fúrószerszámok átmenővagy zsákfuratokkal rendelkező alkatrészeknek megfelelően is kérhetők.

A BTA Heller honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény