FőoldalRendszerintegrátorBionikus végtag-technológia kisbabák és kisgyermekek részére
2017. november 14., kedd ::

Bionikus végtag-technológia kisbabák és kisgyermekek részére

Az RS Components egy innovatív kezdő vállalkozást támogatott azzal a céllal, hogy működő, hidraulikus technológiát használó művégtagokhoz juttassa a rászoruló gyermekeket szerte a világban, miután a feltalálója amputált karú kisfia számára fejlesztette ki a technológiát

Az RS 3D nyomtatószálat biztosított a fejlesztőnek, Ben Ryan-nek, hogy kifejleszthesse a test működtette hidraulikus művégtag prototípusát, miután az apuka – aki nem elégedett meg a kisbabáknak és kisgyermekeknek való művégtag-lehetőségekkel – felhagyott tanári pályájával, hogy új kart tervezzen kisfiának, Solnak. Sol sajnálatos módon még csecsemőként vesztette el karját, amikor születése során megsérült. Ben el szeretné érni, hogy a hasonló helyzetben lévő gyermekek is hozzáférhessenek a technológiához, így megalapította az Ambionics vállalatot, ami ezidáig közösségi finanszírozásból működött. Az RS támogatásának köszönhetően azonban a cég világszerte 20 családot ért el eddig, és támogatott a béta próbaverzió kipróbálásával.

Ben küldetését az RS által forgatott „Egy feltaláló portréja” című videó mutatja be. Alison Hutchings, aki általános kategóriamenedzser-helyettes az RS 3D nyomtatási részlegénél, így nyilatkozott: „Láttam Ben szívmelengető és megindító történetét a hírekben, és úgy éreztem, az RS itt közre tudna működni és lehetősége lenne segíteni. Bent a LinkedIn oldalon keresztül értük el és kapcsolatot építettünk ki vele. Ösztönzően hatott ránk küldetése és merész elképzelése – főképp olyasvalakitől, aki nem rendelkezik semmiféle tervezői háttérrel – így úgy döntöttünk, támogatni szeretnénk az Ambionics vállalatot

„Azzal, hogy biztosítottuk a 3D nyomtatószálakat Ben számára, lehetővé tettük, hogy csak a béta próbatípusra koncentrálhasson anélkül, hogy aggódnia kéne a költségek miatt. A projektet már most nagy érdeklődés övezi, a szükséges 150.000 fontnyi teljes összegből 23.000 font gyűlt össze közösségi finanszírozásból. Igazán méltó projekt, büszkén támogatjuk” – tette hozzá Alison Hutchings.

Ben Ryan az alábbiakat nyilatkozta: „Nagyon örülök az eddigi fejlődésnek, amit az Ambionics a végtagok fejlesztésében és tesztelésében ért el. Mindez a projekt rendíthetetlen támogatóinak köszönhető – többek közt az RS-nek. A végtagjukat elveszítő kisbabáknak és gyermekeknek igen kevés lehetőségük akad, hiszen a szenzoros technológia nem elérhető a három-négy év alatti gyermekek számára, valamint számos művégtag egyáltalán nem esztétikus. A célom az Ambionics vállalattal nem más, mint hogy segítsek a gyerekeknek szerte a világon megszokni és felnőtt korukban is használni a protéziseket. Ehhez pedig kulcsfontosságú, hogy már a lehető legkisebb kortól elérhetővé tegyük számukra az apró alkatrészek és akkumulátor nélküli biztonságos használatot.”

Az Ambionics támogatása megerősíti az RS új márkapozícióját, az „Azokért, akik mernek álmodni - for the inspired” márkát, ami jelképezi, miként ünnepli és ismeri el a vállalat vásárlói és beszállítói sikereit. Megmutatja, hogy az RS támogatja az innovációt, a jövőben rejlő lehetőségeket és segít megvalósítani az elképzeléseket.

Az Ambionics vállalat támogatása és további információk

Az RS Components honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény