FőoldalRendszerintegrátorEgyemberes kezelésű, ultraszéles látószögű videófelvevő
2017. augusztus 07., hétfő ::

Egyemberes kezelésű, ultraszéles látószögű videófelvevő

Az imec és a Hasselt Egyetem közös startup cége, az AZilPix olyan egyedülálló videózási megoldást fejlesztett ki, amely az élő események rögzítését jelentősen egyszerűbbé és egyúttal költséghatékonyabbá teszi. Az AZilPix Studio.One fantázianevű megoldás egyik legfőbb előnye, hogy mindössze egyetlen fő a kezelő személyzete. Diszkrét, ultramagas felbontású, széles látószögű lencsékkel rendelkező kamerákat tartalmaz a rendszer, így az élő eseményeken minden lehetséges nézőpontból képes az események megörökítésére, legyen szó akár koncertekről, zenei fesztiválokról, sporteseményekről, vagy akár a sebészképzés oktatási eseményeiről

A hozzá tartozó, szintén egyedi fejlesztésű szoftvercsomaggal párosítva a Studio.One lehetővé teszi a videótartalom rögzítését és feldolgozását egyetlen ember, mint kezelőszemélyzet által, ezáltal gyakorlatilag bármilyen méretű gazdasági szervezet számára megvalósítható megoldást jelent.

Manapság az élő eseményeken a kor elvárásainak megfelelő minőségű videófelvételeket készíteni meglehetősen munkaigényes folyamat. Ehhez nemcsak megfelelő felszerelésre, hanem speciális szaktudású és megfelelő méretű operatőr- és technikuscsapatra van szükség, hiszen csak így biztosítható, hogy a telepített kamerák a megfelelő időpillanatban a megfelelő felvételeket rögzítik. Még ha sikerül is minden jeles pillanatot az elvárások szerint elkapni, a lánc végén álló rendező csak egyetlen kameranézettel dolgozhat, függetlenül attól, hogy hány kamera és kezelő volt az adott pillanatban a helyszínen.

A Studio.One egy azonnal használatba vehető videófelvevő rendszer, amely egyetlen csomagban tartalmazza a szükséges hardver- és szoftverelemeket. A videófelvételeket feldolgozó, egyedileg épített szervereken felül a Studio.One csomag nagyfelbontású, széles látószögűvagy halszemobjektívekkel is felszerelhető kamerákat is tartalmaz, így rendkívül széles látószöggel képes felvételek készítésére. Szoftveroldalról nézve a rendszer haladó, rendkívül nagyteljesítményű algoritmusok összehangolt munkáját valósítja meg, és teljes videófeldolgozási és monitorozási munkaláncot kínál. Mindezt pedig egy rendkívül könnyen kezelhető és intuitív felhasználói interfésszel támogatja meg.

Az AZilPix honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény