FőoldalRendszerintegrátorNaptevékenységet monitorozó megoldás
2016. november 30., szerda ::

Naptevékenységet monitorozó megoldás

A RaZON+ egy univerzális rendszer, amely egyszerre alkalmas direkt normálkisugárzás (DNI) és diffúz horizontális kisugárzás (DHI) mérésére a Napból és az égboltról is, ezáltal nagy megbízhatóságú adatokat szolgáltat a globális horizontális napkisugárzásról (GHI) és a napsütés időtartamáról

Az eszköz integrált adatgyűjtője a mért kisugárzás egységét W/m2-ben adja meg, míg a napsütés időtartamát órában, az energiát pedig kWh/m2-ben fejezi ki. A szintén integrált WiFi kapcsolati képességgel a RaZON+ beállítása és konfigurálása bármely vezeték nélküli okoseszközzel (pl. tablet) pillanatok alatt megtörténhet.

A RaZON+ két, intelligens kisugárzásmérő szenzort tartalmaz: a pirheliométer (napsugárzásmérő) a DNI, míg az árnyékolt piranométer a DHI-paraméter értékét méri. A pirheliométer innovatív kialakítása minimalizálja a távoli és felügyelet nélküli alkalmazáskor fellépő negatív hatásokat és kockázatokat (pl. szennyeződések kérdése), mialatt megtartja a műszer kiváló pontosságát. A RaZON+ a DNI- és DHI-paraméterek értékét mérések, míg a GHI értékét számítás alapján határozza meg, mivel ily módon minimalizálható a piranométer mérési értékének bizonytalansága, és végeredményben egy pontosabb, nagyobb megbízhatóságú mérés valósítható meg, mint ha csak egy árnyékolás nélküli piranométerrel történne a GHI mérése. A pirheliométer és a piranométer műszaki alapját kvarcdiffúzoros technológia szolgáltatja.

A nyitott kollimátoros tubusos kialakításnak és a kvarcalapú diffúzornak köszönhetően a pirheliométer ellenáll a szennyeződések okozta káros hatásoknak, továbbá a RaZON+ teljesen karbantartásmentes napkövető mechanizmussal is rendelkezik. Az eszköz belső adatnaplózó egysége egyetlen adattömbben tárol el minden paramétert, az adatok letöltésére pedig ethernet vagy RS-485 (Modbus® RTU vagy ASCII protokoll szerint) interfészen keresztül biztosít lehetőséget.

A Kippzonen honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény