FőoldalRendszerintegrátorMikroadatközpont ipari környezetben
2016. július 18., hétfő ::

Mikroadatközpont ipari környezetben

A Schneider Electric bemutatta legújabb mikro adatközponti portfólióját, amely leginkább azoknak az ügyfeleknek ideális, akiknek biztonságos, könnyen menedzselhető IT környezet mellett csökkentett válaszidőre és gyors kapacitásbővítésre van szükségük. A csupán rackszekrény-méretű megoldás része az energiaellátás, a hűtés és a menedzsment szoftver, melyek egy külső tényezőktől független és biztonságos IT környezetet teremtenek

„Mi már látjuk az ipari IoT térnyerésével bekövetkező növekvő keresletet az ipari alkalmazások iránt. Az új termékkínálaton keresztül a Schneider Electric segít ügyfeleinek leküzdeni a gyorsabb válaszidővel és feldolgozási sebességgel, a biztonsággal, és a sávszélességgel kapcsolatos kihívásokat” mondta Kevin Brown, a Schneider Electric adatközponti megoldásokért felelős vezető alelnöke.

A Schneider Electric mikro adatközpontjának fizikai infrastruktúrája magában foglalja a rackszekrényt, a szünetmentes áramforrást (UPS), a teljesítmény elosztást, a DCIM menedzsment szoftvert, a környezetfelügyeletet, hűtést, és a biztonságtechnikát. A rendszert a gyári tesztelést követően szerelik össze és szállítják ki a vállalat kollégái.

Az új mikroadatközponti megoldások portfóliója:

  • SmartBunker SX: rackszekrény hagyományos IT környezetekbe
  • SmartBunker CX: irodai környezetbe ajánlott rackszekrény
  • SmartBunker FX: speciális megoldás, bármilyen környezetbe telepíthető
  • SmartShelter: speciális, moduláris szoba, bármilyen környezetbe telepíthető

A megoldások néhány kulcsfontosságú előnye:

  • Egyszerű menedzselhetőség
  • Magas biztonsági szint
  • Csökkentett telepítési és üzemeltetési költségek
  • Rövid idő alatt konfigurálható, szállítható és telepíthető
  • Megbízhatóságát a gyári tesztelés garantálja

„A helyi vagy mikro adatközpontok mára már nem csupán életünk részét képezik, de ezek egységesítése zökkenőmentesebb átállást tesz lehetővé a szervezetek számára. Ennek az átfogó, mérhető és távmenedzselhető megoldásnak köszönhetően az informatikai vezetők gyorsabban reagálhatnak az üzleti kihívásokra, miközben a biztonság új szintjére léphetnek. A vállalatok korábban csak eseti jelleggel alkalmazták a mikro adatközponti környezeteket. Mára a gyártók által szabványosított architektúra segítséget nyújt abban, hogy a szolgáltatás színvonalának növelése mellett csökkenthetők a kockázatok és a működési költségek” mondta David Cappuccio a Gartner infrastruktúra kutatásokért felelős csapatának vezetője.

A Schneider Electric mikro adatközponti kínálatát idén áprilisban mutatta be a Hannover Messe-n. A gyártó az új, választható opciókkal igény szerint testreszabható megoldásokat 2016 folyamán teszi elérhetővé Európában is.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény