FőoldalRendszerintegrátorCsúcsminőség, kedvező áron!
2016. március 17., csütörtök ::

Csúcsminőség, kedvező áron!

A Rohde & Schwarz piacra dobta R&S®HMO1202-sorozatú, új, vegyes jelű oszcilloszkópjait. Ezek alapszintű, ugyanakkor kiváló jellemzőkkel rendelkező berendezések: 300 MHz-ig emelhető a sávszélességük, továbbá sokrétű matematikai és FFT-funkcióik révén különösen alkalmasak digitális jelek professzionális elemzésére. Az e műszercsaládra jellemző két analóg és nyolc digitális csatorna, a 2 GHz-es maximális mintavételi sebesség, a 2 millió minta mélységű memória és a valódi 1 mV/osztás függőleges érzékenység kivételesnek számít a 2000 euró alatti árkategóriában

A Rohde & Schwarz a tavaly megjelent, HMO1002 típusú oszcilloszkópcsaládját egészítette ki az új, R&S®HMO1202-sorozatú, vegyes jelű oszcilloszkópokkal. A kutatóintézetek, oktatási intézmények és szervizek igényeit egyaránt kielégítő műszerek különösen alkalmasak beágyazott eszközök fejlesztésére. Digitális csatornáikon – többek között – soros SPI-buszok jeleit is képesek elemezni, további két analóg jelet is megfigyelve ezzel párhuzamosan, az SPI-adatokhoz szinkronizáltan. Mindehhez csupán egyetlen külső eszközt kell külön beszerezni a Rohde & Schwarztól, az R&S®HO3508 jelű logikai mérőfejet, amely minden R&S®HMO-sorozatú oszcilloszkóppal használható.

Széles körű jelvizsgálati funkciók

A Rohde & Schwarz számos matematikai funkciót épített be az új, R&S®HMO1202-sorozatú oszcilloszkópjaiba, az egyszerű alapműveletektől a jelalakok logaritmikus deriválásáig és integrálásáig terjedően. Egy képletszerkesztő segítségével különféle kifejezések is beállíthatók rajtuk, például: a megfelelő hullámforma kiintegrálásával meghatározható egy adott kondenzátorban tárolt töltésmennyiség.

Az oszcilloszkópok 128 ezer pontos, belső FFT-funkciói megegyeznek a nagyobb műszerek által kínált lehetőségekkel. Az időtartománybeli jelet, a mérési ablakot, az eredményeket és az elemzési tartományt egy-idejűleg képesek ábrázolni, jelentősen megkönnyítve a spektrális vizsgálatokat. FFT-analízis rögzített jeleken is végezhető velük, így az elemzendő tartomány a mérési ablak szélességével változtatható.

Adatminta-generátor beágyazott eszközök fejlesztői számára

16 2 rohde 1Az oszcilloszkópok belső adatminta-generátora segítségével akár 50 Mibit/s sebességű protokollüzenetek is előállíthatók. A gyárilag beépített adatsorok mellett a fejlesztők a saját egyedi üzeneteiket is beprogramozhatják, melyek maximális hossza 2000 bit lehet. E lehetőségnek köszönhetően olyan eszközök – például érzékelők – is emulálhatók, amelyek éppen nem állnak rendelkezésre. Röviden összefoglalva az R&S®HMO1202-sorozatú oszcilloszkópok a felsoroltak melletti további képességeik (amplitúdómaszk-alapú megfelelőségi vizsgálatok, másodpercenként 10000 megjelenített hullámforma stb.) révén kiválóan használhatók áramkörfejlesztési célokra.

Intelligens adatátviteli lehetőségek

Az oszcilloszkópok által támogatott médiaátviteli protokollal páratlanul könnyedén tölthetők át mérési adatok és képernyőfelvételek a műszerekről számítógépekre. A szoftverlicencek és firmware-frissítések a számítógépről az R&S®HMO1202 állományrendszerébe történő egyszerű áthúzással telepíthetők, aktivizálásukhoz azonban újra kell indítani az oszcilloszkópokat. A fentiek mellett a berendezések belső hálózati kiszolgálója (webszervere) segítségével elmenthetők, illetve betölthetők műszer- és triggerbeállítások, továbbá képernyőfelvételek is készíthetők és letölthetők.

Felkészülve jövőbeni igényekre

Az oszcilloszkóp három típusváltozatban kapható: R&S®HMO1212 100 MHz-es, R&S®HMO1222 200 MHz-es és R&S®HMO1232 300 MHz-es határfrekvenciával. A Rohde & Schwarz által kínált, igen praktikus opciókártyák segítségével jóval a beszerzést követően is bővíthetők e műszerek képességei. Az opciókártyákkal igényelhető licenckulcsok segítségével 100 MHz-ről 200 MHz-re vagy 200 MHz-ről 300 MHz-re növelhető a felső működési határ. Ezen túlmenően céláramkörökkel támogatott szinkronizálási és dekódolási funkciók – úgymint I2C, SPI, UART, CAN és LIN – is megvásárolhatók opciókártyákkal.

A már forgalomban lévő, R&S®HMO1202-sorozatú oszcilloszkópokkal tovább gazdagodik a Rohde & Schwarz „Value Instruments” elnevezésű, jó minőségű, ugyanakkor kedvező árú műszercsaládjának választéka.

További információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény