FőoldalRendszerintegrátorAz első, laboratóriumi képességekkel felvértezett, hordozható oszcilloszkóp
2016. március 11., péntek ::

Az első, laboratóriumi képességekkel felvértezett, hordozható oszcilloszkóp

A Rohde & Schwarz piacra dobta az első, a korszerű laborműszerekre jellemző funkciókat és felhasználói élményt nyújtó kézi oszcilloszkópot. Az R&S Scope Rider fantázia-nevű berendezés öt műszer képességeit egyesíti kis méretben, masszív felépítésének köszönhetően pedig kiválóan használható hordozhatóságot igénylő telepítésekhez és karbantartáshoz. A készülék leválasztott bemenetekkel és adatátviteli illesztőkkel rendelkezik, kielégíti a CAT IV minősítés követelményeit és kisfeszültségű rendszereken 600 V-ig végezhetők vele mérések

A Rohde & Schwarz által kifejlesztett R&S Scope Rider fantázianevű műszer laboratóriumi környezetben és terepmérések során egyaránt lenyűgözi a használóját. Másodpercenként 50000 jelszakaszt megjelenítve, a Rohde & Schwarz által kifejlesztett 10 bites A/D-átalakítójával és csatornáinak 500 MHz-es analóg felső határfrekvenciájával megkérdőjelezhetetlenül felülmúlja a hasonló kategóriájú berendezéseket.

rs scoperider 1Az R&S Scope Rider öt készülék képességeit egyesíti, olyan széles körű lehetőségeket nyújtva, amilyeneket egyetlen más berendezés sem kínál. Felépítését tekintve alapvetően egy precíziós, digitális szinkronizáló (trigger-) rendszerrel ellátott oszcilloszkóp, amely 33 automatizált mérési funkcióval, határérték-ellenőrzéssel és XY-megjelenítéssel is rendelkezik. Mindezek mellett azonban további 8 digitális csatornát kezelő logikai analizátorként, különféle triggerelési és dekódolási képességekkel felruházott protokoll-analizátorként, adatrögzítőként és digitális multiméterként is képes működni, így igen sokféle feladathoz kitűnően használható.

Ez az első kézi oszcilloszkóp, melyre nagy méretű, kapacitív érintőképernyő került, így ugyanolyan intuitívan használható, mint egy táblagép. Nyomógombjai nagy méretűek, annak érdekében, hogy kesztyűben is jól kezelhető legyen, többfunkciós forgatógombja segítségével pedig minden paramétere könnyen beállítható. Az eredmények bármikor biztonsággal leolvashatók a nagyszerűen felépített, a mérésekkel kapcsolatos összes információt világosan, alkalmazáscentrikusan megjelenítő képernyőről.

A kedvezőtlen környezeti viszonyokra igen jól felkészített R&S Scope Rider készülékháza, amely IP51-es besorolású védelmet nyújt a környezeti behatásokkal — például porszennyeződéssel vagy csepegő vízzel — szemben. Ez a kézi oszcilloszkóp minden katonai szintű mechanikai terhelésvizsgálaton megfelelt. A teljes mértékben leválasztott bemenetekkel rendelkező műszer a lehető legmagasabb fokú életvédelmet nyújtja, az IEC 61010-1 szabvány CAT IV besorolásra előírt követelményeit 600 V-ig, CAT III esetében pedig 1000 V-ig teljesíti.

Egy microSD kártya mellett USB- és ethernetcsatlakozással is rendelkezik a berendezés, megkönnyítve a mért adatok eltárolását és hordozását. Az R&S Scope Rider mindezek mellett egy WLAN-illesztőt is tartalmaz, amely „hotspot”-ként is konfigurálható, lehetővé téve a műszer távvezérlését okostelefonról, táblagépről vagy akár laptopról. Mindehhez csupán egy böngészőre van szükség, mely a vezérlőeszközön fut, további programok vagy alkalmazások nem szükségesek hozzá.

rs scoperider 2Több mint négyórás üzemidőt biztosító akkumulátorával a 2,4 kg tömegű R&S Scope Rider a telepítési, karbantartási és vészhelyzeti munkavégzés során különösen magas fokú rugalmasságot nyújt használójának. Ez az új kézi készülék túllép a számos ipar-ágat lefedő, hagyományos értelemben vett villamosmérnöki kereteken. Technikusok és más szakemberek is nyugodtan használhatják elektromos összeállítások, rendszerek, illetve részegységek állapotának felmérésére. Ipari és gyártósori elrendezésekben történő mérésadatgyűjtéstől kezdve akár hajófedélzeti elektromos berendezések javításáig vagy mérőautókkal végrehajtott vizsgálatokig terjedően minden területen használható az R&S Scope Rider, amely a felsorolt esetekben jobban ki tudja szolgálni a felhasználói igényeket, mint kategóriájában bármilyen más oszcilloszkóp.

Az R&S Scope Rider négyvagy kétcsatornás változatban kapható, az utóbbi esetben digitális multimétert is tartalmaz, felső határfrekvenciája pedig 60, 100, 200, 350 vagy 500 MHz lehet. Piaci megjelenésekor I2C, SPI, UART, RS 232, RS-422 és RS-485-ös buszokhoz szinkronizálási (triggerelési) és dekódolási opciókkal is rendelkezik.

Az R&S Scope Rider a gyártó kedvező árfekvésű, jó minőségű mérőberendezéseket tartalmazó „Value Instruments” termékcsaládjának választékát szélesíti. A Rohde & Schwarz és kiválasztott forgalmazóinak kínálatában R&S RTH10xx típusjelzéssel jelent meg.

További információk

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény