FőoldalRendszerintegrátorTovább bővült a bankkártya méretű mini PLC-k kínálata
2015. november 05., csütörtök ::

Tovább bővült a bankkártya méretű mini PLC-k kínálata

Az RS Components hat új modellel és két kezdőkészlettel jelentősen bővítette a Barth Elektronik bankkártya méretű mini PLC (programozható logikai vezérlő) kínálatát

A Barth mini PLC-k a gép- és panelgyártókat célozzák meg, lehetőséget kínálva új típusú ipari alkalmazások vezérlésére. A PLC-k üzemeltethetők elemről is, így olyan kisebb alkalmazások is vezérelhetők velük, mint például önálló gépek vagy mobil alkalmazások. A PLC-k ezenfelül közvetlenül beépíthetők a gépekbe is, így csökkentve a vezetékezés hátrányos tényezőit.

Az RS új termékcsaládjában a Barth nemzetközi beszállítótól származó első termék az STG-65. Ennek a szabadon programozható, 1 kW-os mini PLC-nek része egy nagyfeszültségű kimenet, amellyel maximum 4 A-es váltóáramú terhelés (folyamatos üzemelés) vezérelhető, egy 0–10 V-os bemenet és két univerzális bemenet, amelyek révén a PLC ideálisan használható váltóáramú meghajtóként hőmérsékletszabályozó alkalmazásokhoz.

A második készülék az STG-95, amely egy kétsoros, kék háttérvilágítású LCD kijelzőt tartalmaz, beszerelési mélysége mindössze 15 mm, és IP40-es védelmi fokozatú panelszerelt alkalmazásokhoz tervezték. A harmadik az STG-100, amely a Barth mini PLC sorozat kültéri, cseppálló mini PLC verziója. A készülék egy kétsoros LCD kijelzőt tartalmaz, és kiválóan használható olyan alkalmazásokhoz, ahol az első panel védelmi fokozata IP65-ös. Mindkét készülék programozható BASIC, C vagy Assembler nyelveken. A negyedik a panelszerelt STG-115, amely szintén kétsoros, háttérvilágítású LCD kijelzőt tartalmaz, de a könnyen kezelhető miCon-L grafikai szoftverrel is programozható. A szoftver ingyenesen letölthető a Barth honlapjáról.

A jól ismert STG-600 és STG-500 PLC-kből kiindulva az RS az STG-650 és STG-550 mini PLC-ket is hozzáadta kínálatához, amelyek CAN buszon keresztül grafikus programozhatóságot és kommunikációs lehetőségeket kínálnak. Az RS-485 port lehetővé teszi a mini PLC-k beépítését már meglévő hálózatokba, valamint különböző hálózati komponensekhez, például kijelzőkhöz, léptető motorokhoz vagy érzékelőkhöz, illetve egyéb felügyeleti eszközökhöz történő csatlakozást. Az STG-550 és STG-650 PLC-knek nincs szükségük perifériákra a működéshez illetve remekül üzemelnek zord körülmények között is, így rengeteg különböző ipari, autóipari és 12/24 V-os akkumulátorról működtetett alkalmazáshoz lehet őket felhasználni.

Végül az új kezdőkészletek – STA-650 és STA-550 – egy komplett csomagot kínálnak az STG-650 és STG-550 miCon-L szoftveren keresztül történő grafikus programozásának gyors bemutatására. Ebbe beletartozik a programozás, a szimuláció és a tesztelés is.

Az új Barth mini PLC-k és kezdőkészletek már elérhetők az RS Componentstől.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény