FőoldalRendszerintegrátorNagyáramú, kis profilmagasságú, multifunkciós csatlakozók
2015. szeptember 23., szerda ::

Nagyáramú, kis profilmagasságú, multifunkciós csatlakozók

A DF59M/S/SN sorozatú csatlakozók elsődleges célpiaca a LED-es világítástechnikai megoldások, de alkalmasak egyéb olyan felhasználásra is, ahol az ultrakicsi méret az alapkövetelmény. A multifunkciós csatlakozó megfelel wire-to-board elvű tápcsatlakozás és board-to-board egysíkú csatlakozások realizálására is

A board-to-board opció tartalmaz egy illesztő dugaszt és egy kártyára szerelhető foglalatot. A keskeny profilú dugasszal rendelkező DF59S, vagy az ultrakeskeny profilú dugasszal rendelkező DF59SN kódjelű változatok egyaránt elérhetők a cég kínálatában. A foglalat nem fröccsöntéssel készül, így a profil mélysége jelentősen csökkenthetővé vált a helytakarékosság okán. A párosítási magasság mindössze 1,18 mm a DF59S, illetve 1,2 mm a DF59SN esetében. A foglalat mindkét alaptípus esetében azonos, súrlódó retesszel működik, amely pozitív, tapintható zárási élményt és hallható visszajelzést nyújt. E két visszajelzés alapján tökéletes biztonsággal megállapítható a teljes megfelelőségű csatlakozás létrejötte, megvalósítva az adatlapban vállalt elektromos és mechanikus jellemzőket.

A board-to-board változat további ismertetőjegye az egyedi, háromtengelyes lebegő struktúra, amely lehetővé tesz X- és Y-irányban ±0,5 mm, Z-irányban pedig ±0,2 mm mozgást, amely a csatlakozók párosítása során bármilyen mozgásból eredő toleranciát ily mértékig kielégít. A mechanikai feszültség ellen a robusztus, feszültségmentes kontaktusok nyújtanak hathatós védelmet.

A DF59M wire-to-board verzió egy redős dugaszt és egy foglalatot tartalmaznak. A DF59M foglalat eltér a DF59S/SN verzióknál látottaktól, azonban a nyomtatott áramköri kártya layoutja éppen kétszerese, tehát mindkét foglalat ugyanarra az áramköri mintára ráültethető. A redős dugasz bővített, 3-pontos, rugós csatlakozóval rendelkezik, ezzel biztosítva az elvárható megbízhatóságot.

Mindhárom típusnál egyetlen csatlakozási pozíció áll rendelkezésre. A névleges áramerősség a DF59S/SN esetében 3 A, a DF59M esetében 6 A maximum (AWG mérettől függően természetesen), a névleges feszültség a DF59S/SN esetében pedig 350 V, a DF59M-nél 300 V maximum. A párosítási ciklusok száma és a működési hőmérséklettartomány a board-to-board verziós a DF59S/SN esetében 10 illetve -30 ... 105 °C, a wire-to-board kivitelű DF59M esetében 20 illetve -40 ... 105 °C. Mindegyik csatlakozó teljesen halogénmentes, javasolt felhasználási területeik a LED-es világítás, akkumulátorcsatlakozások, kisméretű DC motoros hajtások, tápegységek és egyéb, kisméretű eszközök.

A Hirose honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény