FőoldalRendszerintegrátorÚj funkciókkal bővültek az R&S® RTM sorozatú asztali oszcilloszkópok
2015. március 30., hétfő ::

Új funkciókkal bővültek az R&S® RTM sorozatú asztali oszcilloszkópok

200 MHz-es sávszélesség, oktatási üzemmód, digitális feszültségmérő és frekvenciaszámláló

Az R&S® RTM sorozatú oszcilloszkópok új, 200 MHz-es típusváltozatait kifejezetten az egyetemek és az oktatási szektor számára fejlesztette ki a Rohde & Schwarz. Az ún. oktatási üzemmódot, amely az elemzőeszközök – úgymint: automatikus beállítás és gyorsmérési funkciók –, illetve az automatikus mérések letiltását teszi lehetővé, a méréstechnikai gyakorlatok számára dolgozták ki. Ez a tanulás hatékonyságát segíti elő, mivel a diákoknak így önállóan kell kiszámítaniuk a mérési eredményeket. Ez az üzemmód jelszóval védett és az R&S® RTM-család többi típusváltozatára is telepíthető.

Az R&S® RTM sorozatú oszcilloszkópok fejlesztési, gyártási és szervizelési területeken előforduló, általános méréstechnikai problémák megoldására is kitűnően használhatók. Az R&S® RTM-B200, -B201 és -B202 jelű, sávszélesség-bővítési opciók révén a 200 MHz-es modellek működési határa az igények bővülésével kiterjeszthető, egészen 500 MHz-ig. Az új, R&S® RTM-K32 jelű digitális feszültségmérő opció segítségével az R&S® RTM számos különféle feszültségértéket — úgymint váltakozó- és egyenösszetevők szintje, csúcsérték és alaktényező — képes meghatározni három számjegyű pontossággal, a szinkronizálási (triggerelési) állapottól függetlenül. A készülék mindezek mellett hét helyiértékes frekvenciaszámlálóval is rendelkezik.

5 GHz-es mintavételi sebességükkel és 20 millió pontos memóriájukkal az R&S® RTM sorozatú oszcilloszkópok kategóriájukban a legjobbak, különféle opciókkal pedig tovább bővíthető a szolgáltatásaik köre. Például soros buszokra történő szinkronizáláshoz, illetve e buszok dekódolásához többféle kiegészítés közül is választhatunk (R&S® RTM-K1 ... K7). A 460 millió mintára kiterjedő memóriabővítést tartalmazó, korábbi jelszakaszok megjelenítését és szegmentált memóriás ábrázolást biztosító, R&S® RTM-K15 opció a különösen hosszú szüneteket tartalmazó jeleknek – például impulzusjeleknek vagy soros buszok adatcsomagjainak – a folyamatos elemzését könnyíti meg. Az R&S® RTM-K31jelű teljesítményelemzési opció a kapcsolóüzemű tápegységek valamennyi alkatrészének automatikus minőség-ellenőrzésére szolgáló célfunkciókat tartalmaz.

Az R&S® RTM sorozatú műszercsalád új, 200 MHz-es sávszélességgel rendelkező két-, illetve négycsatornás modelljei már megrendelhetők az R&S® RTM-K32 jelű, digitális feszültségmérő opcióval együtt. További információk a www.scope-of-the-art.com/ad/press/rtm honlapon találhatók.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény