FőoldalRendszerintegrátorVége a defektes gumiabroncsoknak
2015. március 06., péntek ::

Vége a defektes gumiabroncsoknak

Munkája során alighanem minden targoncásnak, fűnyírókezelőnek volt már „szerencséje" defektes gumiabroncshoz, amely tipikusan olyan eseményre példa, amely mindig a legrosszabbkor történik, mert késlelteti a kritikus határidők betartását. Régóta várja a mezőgazdasági és ipari kisgépekben érdekelt nagyközönség az olyan gumiabroncsok érkezését, amelyek valóban defektmentesek, nem veszítenek levegőt, és emellett a vezetési komfort is ugyanolyan kiváló, mint a pneumatikus abroncsok esetében. A közelmúltban a Michelin előállt a saját megoldásával, amely az X Tweel Airless Tire fantázianevet kapta

A Michelin egyesítette a tömör és pneumatikus gumiabroncsok legelőnyösebb tulajdonságait, és vadonatúj tervezésű termékkel állt elő, amely végeredményben egy deformálható, nempneumatikus megoldás. Az X Tweel Airless gumiabroncsok esetében nem kell számolni levegőveszteséggel vagy a defekt kockázatával, és egyúttal nem kell lemondani a hagyományos, pneumatikus gumiabroncsok által nyújtott vezetési komfortról sem.

Az új termék alapja egy erős és rugalmas főtartó elem, amely egy szilárd maghoz csatlakozik vékony, ám nagyon erős, deformálható küllők segítségével. Ez nemcsak kizárja a levegő szökését az abroncsból, de kimagasló stabilitást is lehetővé tesz, valamint jelentősen csökkenti azt a pattogó hatást, amely a pneumatikus gumiabroncsoknál jelentkezik egyenetlen felületű utakon.

Végül, de nem utolsósorban, az X Tweel Airless Tire a leendő tulajdonosok legnagyobb örömére teljesen karbantartásmentes, és legalább háromszor olyan tartós, mint a hasonló, de pneumatikus gumiabroncsok.

A Michelin kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény