FőoldalRendszerintegrátor25 Mpixel felbontású, nagysebességű CMOS kamera
2015. január 19., hétfő ::

25 Mpixel felbontású, nagysebességű CMOS kamera

Az automatizálásban és minőségbiztosításban használt, ipari képfeldolgozási megoldások iránti növekvő igény egyre nagyobb felbontású, képismétlési sebességű és globális zárszerkezetű kamerákat követel meg. Az ilyen tipikus high-end megoldások közé értendők a precíziós minőségirányítási rendszerek például síkképernyős tévék és nyomtatott áramköri kártyák gyártásánál. A nagy képfelbontás más alkalmazásoknál is követelmény, például a háromdimenziós mérések és felületi vizsgálatok egyaránt igénylik ezt a tulajdonságot

A Mikrotron új, nagyon kompakt méretekkel rendelkező, 25 Mpixel képfelbontású digitális kamerája az EoSens 25CXP típusnévre hallgat. Különlegessége rendkívül gyorsasága, amelyet a CoaXPress nevű, valósidejű adatinterfész tesz lehetővé. Az EoSens 25CXP kielégíti a legszigorúbb alkalmazási követelményeket is, amelyre az iparban jelenleg és a közeljövőben szükség lehet.

Az EoSens 25CXP különleges adatinterfészének adatátviteli sebessége egy eres kábelnél akár 6,25 Gibit/s, négy eres kábelnél pedig 25 Gibit/s is lehet. Az adatátvitel egyetlen kábelen keresztül történik, amely egyben ellátja a PC-ről való vezérlési átvitel és tápellátás feladatát is – mindezt akár 100 méter távolságból is. Rendszerintegrációs szempontból ezek páratlan előnyök.

Az 5120×5120 pixel felbontású kameramodul garantált képismétlési sebessége 80 fps, FullHD felbontás mellett akár 880 fps, csökkentett felbontásnál pedig nem kevesebb, mint 100 ezer fps is lehet. Az integrált globális zárszerkezet lehetővé teszi egyidejűleg az összes képpont exponálását akár 1 μs záridővel – ez minden esetre kiváló képminőséget tud biztosítani. A mindössze 80×80×53 mm méretű, robusztus felépítésű EoSens kamera színmélysége 10 bit, dinamikatartománya 53 dB, és akár szűk helyeken, integrált rendszerekben is kiválóan alkalmazható.

A Mikrotron honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény