FőoldalRendszerintegrátorÚj módszerek a fejsérülések kezelésére
2014. február 03., hétfő ::

Új módszerek a fejsérülések kezelésére

A Wisconsini Orvosi Egyetem kutatói az agy vizsgálatához fejlesztenek új mágnesesrezonancia-képalkotási módszereket, amelyek segítségével diagnosztizálható az agyrázkódás, megállapítható, hogy a sportolók agya teljesen felépült-e a sérülésből, és hogy alkalmasak-e a pályára való visszatérésre

A wisconsini csapat egyike a GE és az NFL szervezésében zajló, 20 millió dollár díjazású Head Health verseny első fordulója 16 nyertesének. A nyertesek különféle megoldásokkal álltak elő, az egyszerű vérvizsgálattól kezdve a szoftvereken át a magas szintű matematikai eszközökig. A nyertes csapatok a privát szektorból, valamint olyan legendás orvosi kutatóintézetektől érkeztek, mint a Johns Hopkins Egyetem, a Weill Cornell Orvosi Egyetem és a Kaliforniai Egyetem.

A nyilvánosságra hozott 16 nyertes mindegyike egyenként 300 000 dollárt kap az agykutatásra irányuló munkájuk előmozdítására. A GE és az NFL emellett összehozza őket a GE kutatóival, mentorokkal és a terület szakértőivel, illetve figyelemmel kíséri előrehaladásukat. A hat legjobb technológia mindegyikéért újabb 500 000 dolláros díjazás jár 2015-ben.

A GE és az NFL tavaly hirdette meg a Head Health versenyt a sportolók, a katonák és a civilek biztonsága javításának céljából. A verseny a neurodegeneratív betegségekkel – például az Alzheimer-kórral vagy a Parkinson-kórral – kapcsolatos jelenlegi ismeretek bővítését is elősegítheti.

Roger Goodell NFL-biztos elmondta: „Játékosaink egészsége és biztonsága legfőbb prioritásunk, és ezen elkötelezettségünk a népesség egészére is kiterjed. Reméljük, hogy a nyertesek által javasolt innovatív módszerek maradandó hatással lesznek a fejsérülések kezelésére" – fejtette ki Goodell.

Sue Siegel, a GE Ventures és a GE Healthymagination kezdeményezéséért felelős vezérigazgatója elmondta, hogy a GE és az NFL „cselekvésre való felhívásként hirdette meg a versenyt, hogy az átlagosnál gyorsabban szülessenek előrehaladást jelentő eredmények a fejsérülések diagnosztizálása és kezelése területén. A versenyre figyelemreméltóan nagy számban érkeztek áttörést jelentő ötletek, amelyek megérdemlik a támogatást, a befektetést és a további kutatást" – mondta el Siegel.

A GE és az NFL által meghirdetett versenyre az első fordulóban 27 országból 400 pályázat érkezett. A nyertesek teljes listája itt található.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény