FőoldalRendszerintegrátorTeljesen megújult CompactRIO az NI-tól
2013. augusztus 26., hétfő ::

Teljesen megújult CompactRIO az NI-tól

A National Instruments bejelentette új cRIO-9068 szoftver-definiált vezérlőjének megjelenését, amely maximálisan újratervezett felépítése ellenére továbbra is teljes körű I/O kompatibilitást biztosít az NI LabVIEW-val és a CompactRIO platformmal. A vezérlőben a legkorszerűbb technológiák kaptak helyet, úgymint a Xilinx Zynq-7020 típusú, teljes körűen programozható egychipes rendszer (SoC) kétmagos ARM Cortex-A9 processzorral és Xilinx 7 sorozatú FPGA-val

"A cRIO-9068 vezérlő megérkezését követő 24 órán belül a meglévő LabVIEW alkalmazásaink zökkenőmentesen együttműködtek vele" — nyilatkozta Bob Leigh, a LocalGrid Technologies elnök-vezérigazgatója. "Lenyűgözött a CompactRIO rendszerek közötti átállás egyszerűsége, valamint az új, szoftver alapú vezérlő számítási kapacitásának nagymértékű fejlődése."

A LabVIEW fejlesztői környezetben újrakonfigurálható be-kimeneti (RIO) architektúrára épülő, új CompactRIO vezérlővel az összetett, beágyazott vezérlési és felügyeleti fejlesztések során időt és pénzt takaríthatunk meg. Mérnökök és tudósok világszerte a CompactRIO platformot használják különféle rendszerekben, például teherszállító repülőgépeken, tűzoltó rendszerekben, szélsárkányok mozgásából elektromos energiát termelő berendezésekben vagy 20 tonnányi kötésben levő beton precíziós elhelyezésére szolgáló rendszerekben.

Az új cRIO-9068 vezérlő tulajdonságai:

  • az előző generációhoz viszonyítva megnégyszerezett számítási kapacitás 667 MHz-es kétmagos ARM Cortex-A9 processzorral és Xilinx Artix-7 sorozatú FPGA-val;
  • új, valós idejű, Linux-alapú operációs rendszer, amely nagyobb rugalmasságot nyújt a LabVIEW Real-Time és C/C++ alkalmazás-fejlesztőknek;
  • -40 °C és +70 °C közöttire kiterjesztett működési hőmérséklettartomány;
  • egységes LabVIEW programozási környezet, amellyel a megújított technológia előnyeit az új és korábbi fejlesztések is a lehető legkisebb munkabefektetéssel kiaknázhatják.

"Mivel igen sok ügyfelünk használ CompactRIO-t, a továbbfejlesztésre rendkívül komoly hangsúlyt fektettünk" — nyilatkozta David Fuller, a National Instruments alkalmazásokért és beágyazott szoftverekért felelős elnökhelyettese. "Kutató-fejlesztő csapataink a vezérlő valamennyi részegységét megvizsgálták és úgy fejlesztették tovább, hogy megőrizzék a teljes körű, visszamenőleges kód-kompatibilitást."

A cRIO-9068 vezérlő megnövelt teljesítményét a LabVIEW egységes, grafikus fejlesztőkörnyezetében használhatjuk ki. A LabVIEW 2013-hoz elérhető NI Linux Real-Time OS támogatás közösségi szoftverkönyvtárak és alkalmazások gazdag tárházát teszi elérhetővé a vezérlő- és felügyeleti rendszerek továbbfejlesztéséhez. Bővült a LabVIEW 2013-ban elérhető illesztőfelületek köre is, ezen belül továbbfejlődött a webszolgáltatás-létrehozási funkció és már hozzáférhető a biztonságos, ipari szabványnak tekinthető WebDAV böngésző-alapú fájlkezelés is.

"Ez a vezérlő hasonlít ugyan a többi CompactRIO eszközre, mégis forradalmi technológia rejlik benne" — állítja Wolfram Koerver, a S.E.A. ügyvezető igazgatója. "Ezzel a platformmal olyan szoftvertechnológiát kínálhatunk ügyfeleinknek, amilyet korábban szinte egyáltalán nem vagy csak hosszú fejlesztési idővel és költségesen tudtunk volna megvalósítani."

A cRIO-9068 vezérlőhöz kapcsolódó részletes információk a www.ni.com/crio-9068 weboldalon találhatók.

A National Instruments honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény