FőoldalRendszerintegrátorGo Green in the City 2013: már a második szakaszban
2013. április 11., csütörtök ::

Go Green in the City 2013: már a második szakaszban

A Schneider Electric Go Green in the City elnevezésű nemzetközi esettanulmányi versenye a második szakaszához érkezett. A következő hetekben több mint 110 egyetem 1424 résztvevője kap lehetőséget arra, hogy a vállalat mentoraival fejlessze tovább az ötletét. A Go Green in the City verseny a városokban bevezethető energiamenedzsment-megoldásokra összpontosít, és célja, hogy előmozdítsa a fenntartható energiafelhasználással kapcsolatos újításokat

A Schneider Electric innovatív versenyében idén 19 ország hallgatói vehetnek részt. A megmérettetésre összesen 712 nevezés érkezett: a diákok 36%-a Indiából, 11%-a Kínából, a regionális Go Green in the City East Asia verseny csatlakozásának köszönhetően 25%-a pedig Kelet-Ázsiából érkezett.

A zsűri kiválasztotta a 100 legígéretesebb projektet, ami azt jelenti, hogy a hallgatóknak mostantól 5 hét áll rendelkezésükre, hogy a Schneider Electric mentoraival fejlesszék tovább az ötletüket. A mentor program kulcsfontosságú eleme a versenynek, hiszen a hallgatók ez által kaphatnak betekintést a Schneider Electric működési folyamataiba. A verseny a diákok számára kiváló tanulási és kapcsolatépítési lehetőséget kínál, továbbá a vállalat értékeinek és kultúrájának mélyebb megismerését is magában foglalja.

A mentorok az eredeti tervek finomításában nyújtanak segítséget. A résztvevők feladata, hogy innovatív, piacképes energiamenedzsment-megoldásokkal alakítsanak ki olyan, a városok életében kulcsfontosságú területeken, mint a háztartások, a felsőoktatási intézmények, a kiskereskedelmi egységek, a vízgazdálkodás és a kórházak. A legjobb javaslatok figyelembe veszik a növekvő energiaigényt, a társadalmi fejlődést és a környezetvédelemmel kapcsolatos megfontolásokat.

A hallgatóknak május 20-ig kell benyújtaniuk a kidolgozott ötleteket. A június 27-én és 28-án, a Schneider Electric franciaországi Hive központjában megrendezendő döntőn a legjobb 25 csapat vehet majd részt. A vállalatcsoport tagjaiból álló zsűri mellett a kiválasztási folyamatban most első alkalommal a Schneider Electric munkatársai is részt vehetnek: az interneten szavazhatnak majd a nekik legjobban tetsző ötletre.

Az energiamenedzsment szakértő törekvéseinek értelmében a legalább egy női tagot számláló győztes csapat egy három földrészen átívelő utazást nyer, amelynek során a tanulók létesítmény-látogatásokon vehetnek részt, sőt állásajánlatot is kapnak a vállalattól.

A verseny honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény