FőoldalRendszerintegrátorRendszerek hozzáadott értékkel
2013. április 05., péntek :: Ralf Müller és Sven Fischer

Rendszerek hozzáadott értékkel

HCI-TT/-ET fényforrások és PTo előtétek a közvilágításban. Cél a ragyogó fehér fény

A hatékony közvilágítási és kültéri világítási rendszerek iránt nagy a kereslet. Az OSRAM HCI-TT/-ET fémhalogén lámpák és a POWERTRONIC PTo elektronikus előtétek kombinációja tökéletes alkalmazás, mert az energia- és a költségmegtakarítás terén kiváló potenciális lehetőségeket nyújtanak, nem beszélve a magas színvonalú világításról a meglévő és új létesítményekben. Az új generációs HCI-TT/-ET WDL lámpák élettartamára jellemző B5 érték akár 16 000 óra is lehet, míg a legnagyobb átlagos élettartam 24 000 óra, optimális fényáramtartás és 110 lm/W maximális fényhasznosítás mellett.
Ezek a kiváló tulajdonságok a csoportos lámpacseréknél alkalmazott karbantartási és szervizelési időközöket akár négy évre is meghosszabbíthatják, ami rendkívül előnyös az utcai és kültéri világítás esetében. A fényforrás égőtestének geometriája nem változott, így ezek a HCI lámpák minden meglévő lámpatestbe behelyezhetőek további átalakítások nélkül.
A gyenge színvisszaadású nátriumlámpák helyett alkalmazott HCI-TT/-ET lámpák ragyogó fehér fénye a gyújtási feszültség beállítása miatt nem igényel további átalakítási munkát.
 
Optimalizált energiahatékonyság
A POWERTRONIC PTo működtetők és a HCI lámpák kombinációja tökéletes egységet alkot, mert a fényforrást állandó teljesítménnyel táplálják, ami nem károsítja az elektródákat. Ez gátolja a fényáram csökkenését, és hosszabb hasznos élettartamot eredményez. A hagyományos előtéttel üzemelő lámpákkal összehasonlítva a működési veszteség jelentősen csökken, és a 3DIM alkalmazási lehetősége, azaz a DALI, StepDIM és AstroDIM használata (további részletek a www.osram.com/3dim oldalon) még tovább fokozza az energiamegtakarítási potenciált.
 
Többszörös rendszer alternatívák
Ami a kevéssé hatékony higanylámpák (HQL) helyettesítését illeti, az OSRAM rendszermegoldása, a HCI fényforrások és a POWERTRONIC PTo működtetők együttes használata jelentős javulást eredményez. A jobb minőségű fény mellett a lámpa fényhasznosítása, és a részben leszabályozott működtetés az energiafelhasználás költségeit akár 70%-kal is csökkentheti, az összes vonatkozó világítási előírás teljesítésével.
 

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény