FőoldalRendszerintegrátorModuláris termelés-logisztikai megoldás – LOG4pro
2013. március 28., csütörtök ::

Moduláris termelés-logisztikai megoldás – LOG4pro

Napjainkban már elengedhetetlen az üzleti siker eléréséhez és fenntartásához a folyamatosan változó vevői elvárásokhoz dinamikusan igazodni képes, erőforrás-felhasználás szempontjából sokrétűen optimalizált belső logisztikai, gyártásirányítási rendszer. A jól megtervezett folyamatok állandó felügyelete, finomhangolása, nyomonkövethetősége (traceability) a gazdaságos működés alapja. A veszteségforrások felderítése és kiiktatása, az értékteremtő folyamatok összehangolása, valamint a minél hatékonyabb gyártási folyamatoptimalizálás ma már a korszerű gyártási rendszerek beépített sajátossága

A fenti feladatokat lehetőség szerint úgy kell elvégezni, hogy ezek teljesítésétől ne romoljanak a termelékenységi paraméterek, sőt a hibák lehetséges időbeli jelzésével javuljon a termelés hatékonysága. Fontos az is, hogy lehetőleg automatikusan álljanak elő mindazon dokumentumok, amelyek a pénzügyi, logisztikai és műszaki dokumentáláshoz szükségesek.

Ezen céloknak megfelelő rendszerben meghatározó szerepe van a logisztikai egységek automatikus azonosítására alkalmazott technológiának. A vonalkóddal, RFID bélyeggel vagy egyéb azonosítással ellátott követendő egységekről az adatgyűjtést fix telepítésű és mobil adatbeviteli terminálokra épülő rendszer végzi.

A Vonalkód Rendszerház Kft. gyakorlata jellemzően a sokféle alkatrészt összeszerelő gyártói környezetben kialakított rendszerek terén azt mutatta, hogy az adott célra készülő egyedi rendszerek fejlesztésére komoly igény jelentkezik. Az ilyen egyedi fejlesztésű rendszerek kialakításánál azonban fontos tényező, hogy legyen egy „vezérelv", kialakított váz, amelyre építve lehet a testre szabott funkcionalitást megvalósítani. A konkrét váz megadása nélkül elhúzódó, többször újrainduló tervezési folyamatra, bizonytalan határidejű bevezetési folyamatra lehet számítani.

A felmerült igények és eddigi bevezetési tapasztalatok tükrében, az Új Széchenyi Terv keretén belül közel 70,5 millió forintos támogatással, 167 millió forintos összköltségvetéssel megszületett a Vonalkód Rendszerház LOG4pro termelés-logisztikai megoldása. Fejlesztésüknek köszönhetően új megközelítésben, több éves gyakorlati tapasztalataik alapján a termelés-logisztikai feladatokat komplexen lefedő, moduláris felépítésű, erős alappilléreket adó keretrendszer készült. Ennek köszönhetően a standard alapokra épített egyedi folyamatok már könnyebben, gyorsabban és gazdaságosabban rendelhetők hozzá az adott termelés-logisztikai rendszerhez.

 

A rendszer főbb moduljai:

  • Anyagkezelési modul: általános raktári, tárolási funkciókkal, kiegészítve az anyagkiadáshoz kapcsolódó előkészítés feladataival, az alapanyag- és készáru egyszerűbb mozgatási és követési feladatinak ellátására
  • Anyagellátási modul: a gyártási folyamatok anyagszükségletét meghatározni képes, ahhoz dinamikusan igazodó, adaptív anyagellátó rendszer, logisztikai egység szintű követési lehetőséggel
  • Termeléskövetési modul: a termékek készültségi fokának követésére, a meghatározott technológiai adatok rögzítésére alkalmas szoftver, mely kiegészíthető irányítási, folyamatvezérlési funkciókkal. A modul alkalmazásával előállt adattárházi adatok alapján termék-visszakövetési funkciókat is ellát.
  • Adat-prezentációs modul: Lehetővé teszi a gyűjtött adatok, a gyártási, logisztikai rendszer működésére jellemző kulcsmutatók (KPI) megjelenítését, figyelését akár valós időben.

 

A Vonalkód Rendszerház Kft. kapcsolódó honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény