FőoldalRendszerintegrátorActi 9 - a hatékonyság, amit Ön is megérdemel
2012. november 07., szerda ::

Acti 9 - a hatékonyság, amit Ön is megérdemel

A Schneider Electric bemutatta az első, villamos végelosztáshoz fejlesztett, komplett nagyteljesítményű moduláris rendszert, az Acti 9-et. A vállalat öt generációs tapasztalattal rendelkező megoldása többet kínál a biztonságos áramellátásnál és az energiahatékonyságnál: ez a legrugalmasabb és legátfogóbb koordinált kisfeszültségű moduláris sorozat

A 2011-ben 22,4 milliárd eurós forgalmat generáló vállalat ipari és kereskedelmi épületek számára kínált új architektúrája 100%-ig harmóniában áll a Schneider Electric készülékkínálatával, továbbá 15%-os időmegtakarítást eredményez a tervezés és installálás során. A több száz millió eurós projekt gyártási folyamatába a hazai leányvállalat, zalaegerszegi gyáregysége is bekapcsolódik, ezen kívül a disztribúciós feladatokhoz a 15 országot ellátó, Szigetszentmiklóson található Regionális Elosztóközpontja is csatlakozik.

A moduláris rendszerek nemzetközi piacán domináns jelenlétet mutató Schneider Electric hazánk mellett eddig több, mint húsz országban mutatta be az Acti 9 termékcsaládot, köztük Kínában, Franciaországban, Dél-Afrikában, Brazíliában és a dél-európai térségben. Oroszországban a csupán 8%-os pénzügyi emelkedés ellenére is 15%-os forgalomnövekedést ért el a vállalat a termékcsalád bevezetésének hatására, Lengyelországban pedig a sorozat júniusi bevezetése óta több százezer készüléket értékesített. Az Acti 9 jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a vállalat Görögországban a gazdasági válság ellenére piaci részesedését nem csupán megerősítette, hanem növelni is tudta. Az eddigi sikereket követve az energiamenedzsment szakértő világszerte további országok piacára vezeti be fejlesztését a közeljövőben.

"A külföldi tapasztalatokból kiindulva Magyarországon is bízunk az eredményes beruházásokban. Terveink szerint 2013. harmadik negyedévére az Acti 9 teljesen leváltja majd elődjét, a Multi 9 termékcsaládot" - mondta Spilkó József, a Schneider Electric magyarországi leányvállalatának vezérigazgatója.

A korábbi palettát felváltó újgenerációs széria 22 szabadalommal rendelkezik, melyek olyan, csakis a Schneider Electric kínálatában elérhető innovációkat ölelnek fel, mint a VisiSafe és VisiTrip funkciók, valamint a Smartlink kommunikációs rendszer. Az átfogó, nemzetközi tanúsítványokkal rendelkező moduláris fejlesztés megfelel az MSZ EN 60947 (ipari), valamint MSZ EN 60898 (tercier) szabványoknak is.

Hatékonyság mindenekelőtt
A Schneider Electric többek között az Acti 9 eredményes működtetést biztosító újdonságaival ad választ az egyszerű és kockázatmentes telepítésre, alkalmazásra, illetve karbantartásra irányuló igényekre, melyek korábban nagy kihívást jelentettek a végelosztási funkciót betöltő elosztószekrények és a létesítménykezelési megoldások integrálása során. Az új moduláris architektúra az innovatív terhelésfelügyeletnek és -vezérlésnek köszönhetően lehetővé teszi a végfelhasználók számára az energiafelhasználás teljes körű ellenőrzését, továbbá könnyedén csatlakoztatható bármilyen épületmenedzsment rendszerhez, így az energiahatékony megoldások nélkülözhetetlen részét képezi.

Az eredményes üzemeltetés egyik meghatározó vívmánya az azonnal látható hibakioldást mutató VisiTrip funkció, mely rendkívül hatékonyan láttatja a kioldási hibákat. Az automatikus visszazáróval (ARA) lényegesen rövidebb javítási és leállási időt, továbbá folyamatos energiaellátást biztosít. A moduláris széria és intelligens Smartlink kommunikációs rendszere a létesítménykezelési szisztémával azonnal és könnyedén integrálható architektúrát alkot, a felhasználó paramétereire szabottan. A Smartlink átfogó felügyeletet nyújt a villamos végelosztási installációkban: magába foglalja a fogyasztás mérését és a költségmegoszlások nyomon követését, önműködő vagy központosított terhelésvezérlést lát el, és automatikusan alkalmazkodik a megfelelő ellátáshoz. A készülékek emellett egyedülálló módon távműködtetésre is alkalmasak, személyi számítógépen vagy internetes felületen keresztül.

Okos és egyszerű
A villamos vezetékek hálózatának kialakítása mellett a vezérlési és a kommunikációs kábelek elvezetése sokszor összetett, hibalehetőségeket magában rejtő, időigényes folyamat. A rugalmas és nagy teljesítményű Modbus kommunikációs protokollnak és az azonnali, optimális csatlakoztatáshoz tervezett, előre gyártott vezetékrendszernek és csatlakozóknak köszönhetően az Acti 9 40%-kal csökkenti a vezérlési vezetékek beszerelési idejét. Ezen felül a panelekből és áramkörökből érkező valós idejű adatok révén a felhasználók finomhangolhatják a terhelésvezérlést, amely csökkenti az operációs és projektköltségeket, miközben segít a precíz karbantartás megtervezésében. Az ergonomikus kialakítású, kettős bekötésű csatlakozás könnyű installálásra nyújt lehetőséget, segítségével az eszköz bővítése vagy cseréje a gyűjtősín eltávolítása nélkül lehetséges.

Biztonságra optimalizálva
Amellett, hogy az Acti 9 a legfontosabb tanúsító szervezetek által hitelesített termékcsalád, megbízható alkalmazását olyan különleges fizikai tulajdonságok segítik elő, mint az áramütések ellen komplett védelmet nyújtó II. érintésvédelmi osztályú előlap, és a berendezés teljes élettartama alatt látható, biztonságot kínáló VisiSafe. A készülék élettartamát jelentősen megnövelő és a biztonságos működtetést garantáló gyors érintkezőzárási mechanizmus megtalálható minden kismegszakítóban és áram-védőkapcsolóban.

Fenntarthatóság a fókuszban
A sorozat minden darabja 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készül, és eleget tesz az egyre szigorúbb környezetvédelmi tanúsítványoknak, köztük a RoHS és REACH európai uniós követelményeknek. A modul minden részegysége szétbontható és újrahasznosítható, így minimalizálja a környezeti hatásokat a tervezéstől az installáció életciklusán keresztül a lehetséges újrafelhasználásig. Az energiahatékonyság és a környezeti felelősség a vállalat kultúrájának és stratégiájának kulcstényezőit képezik. Ennek megfelelően a fogyasztási szokások formálása érdekében és a fenntarthatóság jegyében a gyártó a készülékei mellé biztosított dokumentációban teljes részletességgel összefoglalja a készülékek újrahasznosítási lehetőségeit és feltételeit.

A Schneider Electric fejlesztésének előnye az optimális épületkezelésben, az állásidő kiküszöbölésében és a még eredményesebb üzletmenetben rejlik. Egyesíti az alapszintű vezérlést az optimális védelemmel, így az a hazai és nemzetközi energiamenedzsment megoldások új, főszereplőjévé válik majd.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény