FőoldalRendszerintegrátorA Schneider Electric 25%-kal csökkenti létesítményei energiafogyasztását
2012. október 31., szerda ::

A Schneider Electric 25%-kal csökkenti létesítményei energiafogyasztását

A Schneider Electric működésének szerves részét képezi 2005 óta a Schneider Energy Action program, melynek során az energiamenedzsment nemzetközi szakértője minden évben nyilvánosságra hozza 160 termelési és logisztikai létesítményének részletes energiafelhasználási adatait. A hardver- és szoftvermegoldásokat, valamint a globális vállalati szakértelmet és módszertant ötvöző energiahatékonysági program célja az energiafogyasztás jelentős mértékű csökkentése

A program kiemelt célkitűzései közé tartozik a teljes villamosáram-, gáz- és olajfogyasztás folyamatos csökkentése; a vállalat saját megoldásainak alkalmazása összes létesítményében, valamint az új energiahatékonysági lehetőségek megismertetése a munkatársakkal. A projekt indulása óta a Schneider Electric egyénenként és gyártóüzemenként a kitűzött céloknak megfelelően 15%-os fogyasztáscsökkentést ért el globális szinten.

A vállalat meghatározó volumenű befektetéseinek során 2011 végéig évente több millió euró ráfordítással közel 500 állítható sebességű hajtóművet, 1900 mérőműszert, illetve több száz érzékelőt, vezérlőt és más épületfelügyeleti rendszert vezetett be létesítményeiben. Emellett a világítási és a fűtési rendszerek optimalizálása is hozzájárult ahhoz, hogy a beruházás kevesebb, mint három év alatt megtérült.

A kimagasló eredmények elérését követően a Schneider Electric az energiafelhasználás további 10%-os csökkentését határozta meg 2014-ig. Ennek elérése érdekében a 2012-2014-es időszakra szóló vállalati program egy sor nagyszabású intézkedést tartalmaz, melyek alapját a Schneider Electric Struxureware szoftvercsomagja és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások megvalósítása képezi:

  • Az összes, 5000 m2-nél nagyobb területű létesítmény összehangolása a Struxureware Energy Operation energiafelügyeleti platformmal.
  • A Struxureware Resource Advisor megvalósítása, amely hozzáférést nyújt az energiaszámlákhoz, valamint lehetővé teszi azok ellenőrzését, a szállítói szerződések optimalizálását, további megtakarításokat eredményezve.
  • Az ISO 50001 minősítés megszerzése a vállalatcsoport 20 telephelyén.
  • A globális szolgáltatási szerződés bevezetése az elért megtakarítások fenntartására.

"A Schneider Energy Action rendkívül meghatározó szerepet tölt be működésünkben. A program megvalósítása során alkalmazott projektvezetési tapasztalataink saját fejlődésünkön túl hozzájárulnak ahhoz, hogy még hatékonyabban támogathassuk a világszerte hasonló energiamenedzsment folyamatokat végrehajtó ügyfeleinket" - tette hozzá Jean-Yves Blanc, a Schneider Electric Schneider Energy Action programjának vezetője.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény