FőoldalRendszerintegrátorEvlink: felgyorsult a gyorstöltő rendszer európai terjedése
2012. október 12., péntek ::

Evlink: felgyorsult a gyorstöltő rendszer európai terjedése

A Schneider Electric és a Ford Motor Company bejelentették együttműködésüket, melynek célja, hogy Európa-szerte kínáljanak lakossági és üzleti célú elektromos járműtöltési infrastruktúrát. A partnerségnek köszönhetően az elektromos autók (BEV) és a hálózatról tölthető hibridek (PHEV) tulajdonosai - így a hamarosan elérhető Focus Electric vásárlói is - egyszerűen kezelhető, hatékony és környezetbarát töltőrendszert alkalmazhatnak

A Schneider Electric a Ford elektromos hajtású modelljeihez optimalizálta az EVlink töltőberendezést, melynek eredményeként a kompatibilis elektromos hálózatokkal ellátott régiókban a Ford Focus tulajdonosai valamivel kevesebb, mint három óra alatt tudják majd feltölteni járművük akkumulátorát. Teljes feltöltéssel a Focus Electric hatótávolsága 162 km, energiafogyasztása pedig 15,9 kWh/100 km*.

A Schneider Electric EVlink gyorstöltő egységei szigorú teszteken estek át az európai biztonsági és márkaspecifikus előírások figyelembe vételével, így a vásárlók nemcsak az iparágban egyedülállónak számító ötéves jótállással számolhatnak, hanem anyanyelvi műszaki támogatással is minden régióban.

A projekt keretében a Schneider Electric és a Ford összefogott a zöld áramszolgáltatókkal, lehetővé téve, hogy a Focus Electric tulajdonosai megújuló forrásból származó energiával tölthessék fel autójuk akkumulátorát. Ennek köszönhetően az elektromos hajtású modellek szén-dioxid lábnyom nélkül üzemelhetnek, a lehető legnagyobb mértékben kímélve környezetüket.

Németországban például a kölni RheinEnergie szolgáltatja majd a megújuló energiát, mely nemrégiben állított fel mintegy 1,2 MW teljesítményű napelem cellát az autógyár kölni üzemének tetején. Az innen származó áram kifejezetten a 2013-tól kapható Ford Focus Electric modellek feltöltését látja majd el.

"Az autógyártóval való együttműködésünknek köszönhetően nem csak a Ford tulajdonosok számára kínálhatunk gyors és kényelmes elektromosautó-töltő rendszert, de egyúttal hozzájárulunk az elektromos járművek európai elterjedéséhez is" - mondta Julio Rodriguez, a Schneider Electric globális műveleti alelnöke.

* A Ford nemrégiben megerősített adatai alapján. Az áramfogyasztással és az elektromos hajtású hatótávolsággal kapcsolatban megállapított adatokat az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa és az UN-ECE 101 által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján regisztrálták; a világ más pontjain alkalmazott, eltérő vezetési ciklusokon alapuló mérései eredmények ezektől eltérhetnek.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény