FőoldalRendszerintegrátorÚjabb lépés az energiahatékonyság felé
2012. július 23., hétfő ::

Újabb lépés az energiahatékonyság felé

A Schneider Electric bemutatta egyre bővülő adatközponti energiamenedzsment megoldásainak új elemét, az EnergySTEP Data Center Assessment (adatközpont kiértékelés) szolgáltatást. Az EnergySTEP (Energy Sustainability Tiered Efficiency Program) az adatközpontok energiaellátási, hűtési és fizikai infrastruktúrájának - beleértve az üzemeltetési hatékonyságot - részletes, testreszabott felmérésére szolgál

A szolgáltatás lehetővé teszi az adatközponti vezetők számára, hogy összehasonlítsák adatközpontjuk teljesítményét az olyan iparági irányelvekkel és mutatókkal, mint a Green Grid adatközpont fejlettségi modell. A kiértékelés olyan hasznos változtatásokra összpontosít, amelyek a maximális rendelkezésre állás megtartása mellett segítenek az adatközponti menedzsereknek az energiaköltségek emelkedésének visszafordításában, az üzleti igényektől függő energiafelhasználási és pénzügyi célok elérésében.
A széles körű adatgyűjtésért és elemzésért a Schneider Electric adatközponti üzemeltetésben és energiamenedzsmentben is járatos szakemberekből álló energiamenedzsment szolgáltatási csapata (EMS) felelős. A felmérés alapján készült átfogó jelentés gyártó-független javaslatokkal szolgál, részletesen bemutatva az eredményeket és a teljesítménymutatókat. Az energiahatékonyság javítására és a rendelkezésre állás maximalizálására vonatkozó útmutatások megtakarítási költségbecsléseket és ROI analízist is tartalmaznak. Az EnergySTEP az eredményeket és a javaslatokat ezen felül a Green Grid adatközpont fejlettségi modellhez viszonyítva is bemutatja, mely 46 szempontból vizsgálja egy adatközpont teljesítményét, továbbá illusztrálja a magasabb energiahatékonyság és jobb fenntarthatóság eléréséhez szükséges lépéseket.
A felmérési szolgáltatások teljes skálája - beleértve az EnergySTEPTM adatközpont kiértékelést, valamint az EnergySTEP1 belépő szintű felmérést - lehetővé teszi az adatközpontok teljesítményének különböző szempontok szerinti összehasonlíthatóságát, mely fontos lépést jelent a hatékony energiamenedzsment irányába. A Schneider Electric által kínált kiterjedt szolgáltatási portfólió részeként a Data Center Assessment megoldások egy adatközpont teljes élettartama alatt támogatják a felhasználókat az üzleti és műszaki tervezés, az épület működésének fenntartása és a teljes létesítmény optimalizálása során.
A Schneider Electric további adatközponti energiamegtakarítást elősegítő megoldásai magukba foglalják az energiamenedzsment szoftvert, valamint az energiahatékony adatközpontok távfelügyeletét, tervezését és építését. A Schneider Electric célja ezekkel a szolgáltatásokkal a szakértelem, továbbá az eszközök biztosítása az adatközpontok átfogó energiamenedzsment stratégiájának kifejlesztéséhez.
Az adatközpontokon túl, a vállalat világszerte elérhető EnergySTEP szakértői szolgáltatásával a felhasználók optimalizálhatják az energiafelhasználást az irodákban, a gyártó üzemekben, az erőművekben és az ipari környezetekben. Ez az egyedülálló, skálázható program megállapítja azokat a lépéseket, amelyek a fenntartható energiahatékonysághoz szükségesek, és egyértelműen meghatározott, mérhető megoldásával felszabadítja azt a tőkeállományt, melyet a túlzott energiakiadásokra kellene fordítani.
"Az energiafelhasználás és -hatékonyság kiértékelése biztosítja a lehetőséget az adatközpontok vezetői számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak az infrastruktúrájuk optimalizálásával kapcsolatban. Az EnergySTEP-pel elért módosítások hatékony energiafelhasználást, csökkenő üzemeltetési költségeket, és a fejlesztési prioritások kijelölésének lehetőségét eredményezik, melynek köszönhetően az adatközponti menedzserek jobban beoszthatják a beruházási költségeket" - mondta Jim Simonelli, a Schneider Electric komplett megoldásokért felelős vezető alelnöke.

További információ az EnergySTEP-ről

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény