FőoldalRendszerintegrátorÚj sorkapcsok a folyamatirányítási rendszerek részére
2012. június 08., péntek ::

Új sorkapcsok a folyamatirányítási rendszerek részére

A mai irányítási rendszerek egyre bonyolultabbak és egyre növekvő az elvárás a mérési adatok folyamatos nyomon követésére és rögzítésére. Ez azt eredményezi, hogy egyre nagyobb számú terepi mérőkészülék kerül alkalmazásra. Ezek a trendek új kihívások elé állítják a mérnököket

Egyrészt, az automatizálás új jeleit csatlakoztatni kell és fel kell őket dolgozni, másrészt a megnövekedett helyigény a költségek növekedésével is összefügg. Ezen elvárásoknak a Weidmüller új rendező és elosztó sorkapcsai eleget tesznek. A PPRV, a PUSHH IN csatlakozási rendszerével, világviszonylatban a legkompaktabb rendező sorkapocs.
A sodrott (Wire-Wrap) vagy szorítópapucsos (Termi-point) csatlakozásokkal ellentétben a PPUSH IN vezetékcsatlakozás garantált védelmet biztosít a véletlen rövidzárlatok ellen.
A csatlakozási pontok egyszerű vezetékbekötése a szerelési időt jelentősen lecsökkenti, így költségmegtakarítást eredményez.
A lábszerkezetbe épített ütközők pontos és hibamentes felszerelést biztosítanak a sínre.
A sorkapcson belüli összekötő sávok egyedülálló V-alakja lehetővé teszi az anyagok eltérő hőtágulását, biztosítja a kis átmeneti ellenállást, a hosszú élettartamot.
Az emeletes (piramis formájú) kialakításnak köszönhetően akár 166 jelet képes egy sorkapocs-szélességben fogadni, ezáltal jelentősen, egy átlagos méretű elosztószekrényben akár 50%-kal csökken a vezetékezés helyigénye. Jelenleg a piacon ezzel a kialakítással érhető el a legnagyobb jelsűrűség.
Egy átlagos folyamatirányítási rendszernél 4 640 jel esetén 580 db sorkapcsot használunk fel, amely egy 2 méter széles elosztószekrényben fér el. Az új PRV sorozatkapcsokat alkalmazva 290 db elegendő, ezáltal elegendő egyméteres szekrényt alkalmazni, ami jelentős költségmegtakarítást eredményez.
Az egyszerű és biztonságos potenciál szétosztás érdekében a négy és nyolcszintes rendező sorkapcsoknak a potenciál-elosztó változata is elérhető (PPV).

A Weidmüller honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény