FőoldalRendszerintegrátorEnergiahatékonysági épület felújítások
2012. május 08., kedd ::

Energiahatékonysági épület felújítások

A tavasz vége felé járva hamarosan beköszönt a lakásfelújítások legfelkapottabb időszaka, hiszen nyáron nagyobb kedvvel és elszántabban fogunk hozzá környezetünk részleges vagy akár teljes átalakításához. Ha már úgyis a "frissítés" mellett döntünk, a falakból áradó hangulat megváltoztatásán túl vegyük sorra, mi az, amit érdemes kicserélni a lakásban akár esztétikai, akár praktikussági szempontokat figyelembe véve, az energia- és a költséghatékonyságot szem előtt tartva. Íme, néhány tipp a Schneider Electrictől, az energiamenedzsment nemzetközi szakértőjétől

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthon nem elég, hogy szép bútorokkal és kellemes színekkel csinosítsuk ki azt, rendkívül fontos a kényelem és a biztonság is. Akár a lakás átalakítását tervezzük az elkövetkező időszakban, akár egy építkezésbe vágunk bele, célszerű komplett megoldásokra törekedni a lakás minden berendezését illetően. A szórakoztatóelektronika korában élünk, így nem csoda, ha ellepik a padlót a kábelek és olykor azt sem tudjuk, hová lépjünk. Egyszerű, ugyanakkor sokoldalú megoldást nyújt erre a problémára a Schneider Electric esztétikus Ultra kábelcsatorna-rendszere, melynek kialakítására kiváló alkalmat kínál egy alapos felújítás. A környezetbarát alapanyagokból, kadmium- és ólommentes, kiváló minőségű PVC-ből készült kábelcsatornák, öntapadós változatban is elérhető minicsatornák és szegélycsatornák könnyen összeszerelhetők, továbbá ellenállnak a külső behatásoknak. Az egyaránt lakossági és irodai felhasználásra tervezett Ultra termékek megfelelnek a RoHS előírásoknak, intelligens kiegészítőiknek köszönhetően pedig gyorsabb és biztonságos szerelhetőséget tesznek lehetővé.
A renoválás során ne csak az új bútorokat és a lakásdekorációt, de a műszaki berendezéseket is kellő körültekintéssel válasszuk ki. Ilyen odafigyelést kíván például a villamos hálózat központja, ami helyet biztosít a szükséges védelemhez és a villamos szerelvényekkel kompatibilis vezérlőeszközökhöz. A Schneider Electric kínálata a háztartások számára a Mini Pragma kiselosztó, amely amellett, hogy innovatív kialakításának köszönhetően következetesen idomul a villamos szerelvényekhez és harmonikusan illeszkedik környezetébe, a villanyszerelők munkáját is nagymértékben megkönnyíti. Egy pasztelles árnyalatú, de akár merészebb miliőbe is kiválóan illik az átlátszó, füstszínű ajtajú, süllyesztett és falon kívüli változatban is - 4 modultól egészen 36 modulig - elérhető Mini Pragma, mely ajtajának feketébe hajló tónusa elegáns megjelenést biztosít. A betonvagy téglafalba süllyesztett típusokban az előlap állíthatósága lehetővé teszi a süllyesztés egyenetlenségeinek enyhítését. A külön rendelhető vészvilágítással áramkimaradás esetén sem maradunk sötétben, hiszen a két, kis fogyasztású gombleddel láthatóvá válik a szekrény, így a külön karbantartást nem igénylő szuperkondenzátor akár 15 percig is kellően erős fényt biztosít.

A másik kiváló módszer sötétség, illetve felesleges világítás ellen, ha mozgásérzékelőkkel szereljük fel otthonunkat. A Schneider Electric CCT mozgásérzékelői fejlett technológiájuknak és vonzó kialakításuknak köszönhetően első számú választást jelentenek, használatukkal az élet egyszerűbbé és biztonságosabbá válik. Az egyedi beállítástól függően a világítás egy idő után automatikusan kikapcsol, ami a kényelem mellett az energiamegtakarítást is szolgálja. A munkából hazajövet nem kell attól tartanunk, hogy a rossz megvilágítás miatt a garázsban kellemetlen meglepetések érhetnek bennünket, vagy attól, hogy a lakásba belépve megcsúszhatunk a szanaszét hagyott gyerekjátékokon. A jelenlétérzékelő azonnal felkapcsolja a lámpát, ha az infravörös detektor mozgó hőforrást érzékel a megfigyelt területen, így akkor is jelez, ha nem kívánatos "vendégek" közelítenek a ház felé.
A kültéri, 120 fokos mozgásérzékelő ideális utak és bejáratok automatikus világításkapcsolásához, egy épület komplett ellenőrzéséhez azonban a Schneider Electric a 360 fokos mozgásérzékelőt ajánlja, mellyel a nehezen figyelhető területek, mint például az épületek sarkai is könnyen ellenőrizhetővé válnak. A kültéri jelenlétérzékelők jellemzően erős UV sugárzásnak ellenálló műanyagból készülnek, így hosszú éveken át ellenállnak az időjárási hatásoknak.

A fenti berendezések időtállóak, így nincs szükség gyakori cseréjükre, elég ha az otthonunkat csak a kedvünk függvényében változtatjuk és e szerint adunk neki új külsőt időről időre. A Schneider Electric termékeinek energiahatékonyságával megtakarított összeget pedig visszaforgathatjuk akár egy következő "felfrissítésbe" is.

A Schneider Electric honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény