FőoldalRendszerintegrátorAz energiafelhasználás jövője
2012. április 23., hétfő ::

Az energiafelhasználás jövője

Már megjelentek az európai piacon azok a Miele háztartási készülékek, melyek intelligens módon képesek elektromos áramot megtakarítani úgy, hogy a kedvezőbb áramtarifát vagy a napkollektorok által előállított energiát használják fel működésükhöz. Míg Európában egyre több országában teremtik meg a Smart-Grid (SG) technológiához szükséges infrastruktúrát, nekünk egyelőre még várni kell rá

A Smart-Grid nem más, mint egy intelligens hálózat, mely az okos mérőóráknak köszönhetően garantálja a folyamatos fogyasztásmérést és az adatok rendelkezésre állását mind a fogyasztók, mind pedig az energiaszolgáltatók számára, és ezekre az adatokra alapozva lehetővé teszi új típusú energiaszolgáltatások bevezetését. Azaz az okos mérőórák a jelenlegi készülékekhez képest olyan többletinformációt nyújtanak, amely lehetővé teszi a tudatosabb és hatékonyabb energiafogyasztási döntések meghozatalát.
Az Európai Bizottság intelligens hálózatra irányuló stratégiája megköveteli, hogy 2020-ig Európa lakosságának 80 százalékát kell okos mérőórákkal ellátni. A kiépítés azért is fontos, hogy biztosítva legyen a megújuló energiaforrásokból származó energia befogadása, azonban jelenleg csupán az európai háztartások 10 százaléka rendelkezik ilyen órákkal.
"A Miele cégfilozófiája kezdetektől fogva összefonódik a környezetvédelemmel, s ennek fontos részét képezi az energiafogyasztás leszorítása is. Éppen ezért készülékeink fejlesztésénél elsőrendű szempont, hogy azok a lehető legkevesebb energiával működjenek. A Smart-Grid technológiával működő mosó-, illetve mosogatógép már a magyar kínálatban is megtalálható "mondta Papp Gábor, a Miele Kft. termékmenedzsere.
A Miele legújabb technológiájú SG háztartási gépei automatikusan az energiaszolgáltató kedvezőbb áramtarifáját veszik igénybe, ezzel segítenek az áramköltségek megtakarításában, és emellett a megújuló energiaforrásokból származó energiák hatékony felhasználását is támogatják. A készülékek olyan kommunikációs modullal vannak felszerelve, amely az elektromos hálózaton és a Miele gateway-n keresztül képes kommunikálni az internettel. Ez a gateway tájékoztatást ad az áramszolgáltató adatairól és tarifáiról.

Az intelligens hálózati készülékek ötlete azon alapszik, hogy minél több energia - például időjárásfüggő energiaforrásokból származó napvagy szélenergia - található az elektromos hálózatban, annál alacsonyabb áron kerül az értékesítésre.

A Miele honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény