FőoldalRendszerintegrátorHalk és energiahatékony légkondicionálás
2012. április 20., péntek ::

Halk és energiahatékony légkondicionálás

Az LG Electronics (LG) új lakossági légkondicionáló modellekkel bővítette Magyarországon is elérhető Inverter V termékcsaládját; beleértve a Deluxe Inverter V és az Athena Inverter V modelleket

Utóbbi, három technológiai újdonsággal járul hozzá a fogyasztók kényelméhez; kimagasló energiahatékonyság, alacsony zajszint és fejlett szűrőrendszer.

Az LG Athena Inverter V (H09MW modelljével) 5,6-os fajlagos fűtési hatásfok (COP) érhető el, hűtési és fűtési üzemmódban egyaránt. Az új légkondicionáló a korábbi modellekhez képest akár 74%-os energiamegtakarítást biztosít. Ezen felül, a továbbfejlesztett szűrőrendszernek köszönhetően, a tisztább levegő garantált. Kiemelkedő energiahatékonyságának hála, a villanyszámlán is spórolhatunk.

Az Inverter technológia továbbfejlesztésének eredményeképpen az LG Athena Inverter V légkondicionáló mindössze 17 dB-es üzemi zajszinttel működik, ami az emberi fül számára szinte alig hallható.

Az LG Inverter technológia újítása a Plasmaster szűrőrendszer, melynek segítségével az Athena Inverter V légkondicionáló képes a levegő fertőtlenítésére, így teremtve egészséges légkört. A Plasmaster automatikus tisztítási funkciója fertőtleníti a légkondicionáló belsejét, így megakadályozva a penész és a baktériumok elszaporodását. A Plasmaster ionizáló közel 2 millió polarizált iont bocsát ki, amellyel biztosítja a levegő frissességét. Továbbá, az innovatív Honeycomb légszűrők (pollen- és vírusszűrő, ill. a szagszűrő) tovább javítják a levegőminőséget a különféle vírusok elpusztításával és a szagok semlegesítésével. A Honeycomb szűrőrendszer méhsejt szerkezetes kialakítása révén egyedülállóan hatékony szűrőfelület-kihasználást tesz lehetővé.

Az LG Athena Inverter V stílusos formavilága és az automatikusan nyíló és záródó elülső borítólemeze bármely kifinomultan berendezett belső tér tökéletes kiegészítője lehet.

"Az LG azoknak az európai ügyfeleknek szánja új Inverter V modelljeit, akik innovatív, kényelmes, költséghatékony és környezetbarát légkondicionálási megoldásokat keresnek." - nyilatkozta Faragó Zoltán, az LG Electronics magyarországi központú leányvállalatának légkondicionáló és energetikai megoldások üzletágának regionális értékesítési vezetője.

LG Athena Inverter V teszt Bulgáriában
Egy LG Athena Inverter V modellt tesztelés céljából 2011 decemberében a bulgáriai Szófiában telepítettek, egy nyolcadik emeleti, hőszigetelés nélküli, 25 négyzetméteres lakásban. A teszteket az év leghidegebb időszakában végezték, ami 2011. december 16-ától 2012. február 14-éig tartott. Az eredményeket egy Saving Data Modul elnevezésű berendezés rögzítette öt másodpercenként. Annak ellenére, hogy a külső hőmérséklet alacsony volt (-10/-15 °C) az Inverter magas fajlagos fűtési hatásfokot (COP) biztosított.
A valós környezetben végzett tesztelés során a következő eredmények születettek:
* A szobában az átlagos hőmérséklet elérte a 24,7 °C-ot, a 24 °C-os célhoz képest
* Az átlagos óránkénti fogyasztás 0,77 kW volt, ami napi 18,48 kW-nak felel meg. Ez a fogyasztás 3 bolgár Leva (453 forint) körüli költséget jelent.

Az új LG Athena Inverter V Magyarországon áprilistól érhető el, 419 000 HUF ajánlott bruttó fogyasztói áron.

Az LG Electronics honlapja

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény